UPM:n sanomalehtipaperit ensimmäisinä EU-ympäristömerkkiin

9.10.2012 11:21Uutiset » Tuotteet ja palvelut

UPM_Eco_Basic

UPM:n kahdelle sanomalehtipaperille – UPM News ja UPM EcoBasic – on myönnetty EU-ympäristömerkki. Kyseessä ovat ensimmäiset koskaan EU-ympäristömerkin saaneet sanomalehtipaperit. Merkki kertoo papereiden valmistuksen täyttävän tiukat, muun muassa energian ja kemikaalien käyttöä sekä puun alkuperää koskevat vaatimukset.

EU-ympäristömerkityn sanomalehtipaperin kuiduista vähintään 70 % on oltava kierrätyskuituja. Muiden kuin kierrätyskuitujen tulee täyttää kestävää metsänhoitoa ja alkuperäketjun jäljitettävyyttä koskevat, riippumattoman sertifiointijärjestelmän, kuten FSC:n tai PEFC:n, vaatimukset. Merkki asettaa vaatimuksia myös paperinvalmistuksen energiankulutukselle, käytettäville kemikaaleille, päästöille veteen ja ilmaan sekä jätehuollolle. EU-ympäristömerkin sanomalehtipapereita koskevat vaatimukseti julkaistiin heinäkuussa 2012.

– UPM pyrkii vähentämään tuotteidensa ympäristövaikutuksia niiden koko elinkaaren ajan, ja EU-ympäristömerkki on erinomainen tapa todentaa alhaiset ympäristövaikutukset. Lisäksi merkki auttaa asiakkaitamme valitsemaan markkinoiden ympäristöystävällisimmät tuotteet, kertoo UPM Paperin ympäristöjohtaja Päivi Rissanen.

EU-ympäristömerkin saaneita sanomalehtipapereita valmistetaan seitsemässä eri tehtaassa; UPM:n Kaipolan tehtaan ohella Saksan Ettringenissä, Schongaussa ja Schwedtissä, Itävallan Steyrermühlissä, Iso-Britannian Shottonissa ja Ranskan Chapellessa.

Share: