UPM lanseeraa uuden sanomalehtipaperin

8.8.2017 07:47Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Sanomapainossa lehtiä voidaan tehdä coldset- ja heatset-tekniikkaa hyödyntäen sekä näiden yhdistelmänä eli ”hybridinä”. Kuva: Sanomapaino.

Paperinvalmistaja UPM on tuonut markkinoille uuden tuotteen, UPM Impresse plus C:n. Uutuuspaperi on tiedotteen mukaan uraauurtava, päällystämätön aikakauslehtipaperi, joka on kehitetty erityisesti sanomalehtipainajien tarpeisiin.

UPM lupaa että innovatiivisen paperin ansiosta painojäljestä tulee totuttua tasaisempi ja kiiltävämpi, mikä nostaa sanomalehtipainamisen uudelle tasolle. Paperista tekee erityisen sen samettinen pinta ja tekstuuri. Ne takaavat upean painotuloksen, jossa värit ovat intensiivisiä ja kontrastit erottuvat selkeästi. Paperi-innovaation uskotaan avaavan uusia liiketoimintamahdollisuuksia sanomalehtipainajille ja mahdollistavan painokoneiden tehokkaamman hyödyntämisen kaupallisiin painotöihin.

– Coldset-asiakkaamme ovat kertoneet halustaan hyödyntää painokonekapasiteettiaan paremmin ja laajentaa toimintaansa uusille alueille. He eivät ole kuitenkaan pystyneet kilpailemaan heatset- ja syväpainokoneiden laadun kanssa, kertoo UPM Jokilaakson tehtaiden tuotepäällikkö Olli Juntunen.

– Tähän tarkoitukseen tarvittiin uusi, innovatiivinen tuote. Kehitimme paperia parin vuoden ajan tiiviissä yhteistyössä asiakkaidemme kanssa varmistaaksemme, että UPM Impresse plus C vastaa kaikilta osin heidän vaatimuksiinsa. Lopputuloksena on paperi, jonka pinta on ainutlaatuisen pehmeä ja tasainen, Juntunen sanoo.

Share: