UPM kehitti ympäristöystävällisen mustesuihkupaperin

6.3.2009 13:50Uutiset » Tuotteet ja palvelut

UPM on täydentänyt digipaperivalikoimaansa uudella, nopeaan mustesuihkupainamiseen soveltuvalla UPM DIGI Jetillä. Uusi tuote lanseerattiin Sveitsissä järjestetyillä Hunkelerin Innovaatiopäivillä.

UPM DIGI Jet on kehitetty erityisesti nopeisiin inkjet-painokoneisiin, kuten Kodak Versamark VX- ja VL-malliset koneet, IBM Infoprint 5000, Océ JetStream ja Screen TruePress Jet 520. UPM:n uusi päällystämätön paperi täyttää painoprosessin paperille asettamat tiukat vaatimukset. Se imee mustetta nopeasti ja musteen leviäminen on kontrolloitu. Myös painetun dokumentin vedenkestävyys on optimoitu uudessa tuotteessa.

UPM DIGI Jet sopii suurina määrinä painettaviin värisovelluksiin, kuten transpromoon, tiliotteisiin, laskuihin ja kirjoihin. Paperin korkean valkoisuusasteen vuoksi se on UPM:n mukaan erinomainen valinta myös suoramarkkinointiin.

Rullana myytävä 90 g/m2 paperi on saanut Euroopan unionin Ympäristömerkin käyttöoikeiden osoituksena vahvasta ympäristölaadustaan niin tuotannossa kuin kestävän raaka-aineen käytössä. Tehtaalla on PEFC ja FSC -alkuperänseurantajärjestelmät, jotka varmentavat, että paperin valmistuksessa käytetty puuraaka-aine on peräisin kestävästi hoidetuista metsistä.

UPM:n DIGI-paperivalikoima on yrityksen mukaan markkinoiden laajin. Valikoimassa on päällystettyjä ja päällystämättömiä hienopapereita sekä aikakauslehti- ja sanomalehtipapereita digitaaliseen painoprosessiin. UPM esitteli digipaperivalikoimaansa helmikuun puolivälissä Sveitsissä, Hunkelerin Innovaatiopäivillä, joka on yksi alan johtavista digitaaliseen painamiseen erikoistuneista messuista.

Lisätiedot osoitteesta www.upmdigi.com.

Share: