Tekoälyllä tasalaatuisempaa aaltopahvia

22.9.2020 19:09Uutiset » Pakkaukset
Metsä Boardin Kyron tehtaalla tehdään kraftlineriä tekoälyn avulla. Kuva: Metsä Board.

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board hyödyntää uusinta tekoälyteknologiaa Kemin tehtaallaan ja parantaa näin valkoisen kraftlainerinsa ajettavuutta asiakkaansa aaltopahvin valmistuslinjalla. Metsä Board tekee yhteistyötä DS Smithin kanssa, joka on johtavia aaltopahvipakkausratkaisujen toimittajia maailmassa ja jolla on toimintaa 37 maassa.

Analytiikkaratkaisut ja teknologian toimittaa tehtaalle Valmet, joka on sellu-, paperi- ja energiateollisuuden prosessiteknologian, automaation ja palvelujen johtavia kehittäjiä ja toimittajia.

– Pyrimme jatkuvasti kehittämään kartonkiemme hyvää suorituskykyä. Hyödyntämällä suoraan asiakkaan jalostuslinjalta saatavaa dataa pystymme löytämään optimaalisen laatuparametrien yhdistelmän, jolla ajettavuus paranee. Lisäksi voimme seurata toimitusketjun vaikutusta kartongin ominaisuuksiin, sillä esimerkiksi kosteuspitoisuus saattaa muuttua kuljetuksen aikana, sanoo Metsä Boardin kehitysjohtaja Ari Kiviranta.

Metsä Boardin Kyron tehdas alkoi käyttää tekoälyä taivekartonkikoneen laadunhallinnassa viime vuonna. Metsä Board jatkaa myös eri mahdollisuuksien tutkimista tekoälyn käyttöönottoon muilla tuotantolinjoilla.

Share: