Tekoäly auttaa painotuotannon tehostamisessa

14.5.2021 08:39Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Heidelbergin kehittämästä sähköautojen Wallbox-latausyksiköstä on nopeasti tullut menestystuote. Yritys suunnittelee nyt erottavansa Wallbox-liiketoiminnan erilliseksi yksiköksi. Kuva: Heidelberg.

Painokoneiden valmistaja Heidelberg on kehittänyt uuden tekoälyyn perustuvan tekniikan, joka auttaa yrityksen asiakkaita tehostamaan tuotantoaan pilvipalvelun kautta kerätyllä datalla. Heidelbergin pilvipalveluun on kytketty yli 13 000 painokonetta maailmassa, ja ne tuottavat reaaliajassa vertailutietoa painoprosesseista.

Heidelbergin mukaan pilvipalvelussa on dataa yli 60 miljoonan painotyön esivalmistelusta. Dataa käytetään uudessa Performance Advisor Technology (PAT) -moduulissa, joka kuuluu osana Heidelberg Digital Assistant -palveluun. Dataa voi tutkia helppokäyttöisinä taulukkoina ja graafeina. Palvelusta saa myös käytännön neuvoja tuottavuuden parantamiseen.

Heidelberg Digital Assistant -palvelulla on maailmanlaajuisesti yli 3 100 käyttäjää. Palveluun on tarkoitus lisätä anonyymisti toimiva benchmarking-toiminto.

Latausyksiköstä menestystuote

Heidelberg on myös tiedottanut, että sen kehittämästä sähköautojen Wallbox-latausyksiköstä on nopeasti tullut menestystuote. Myynti on ylittänyt odotukset reippaasti, ja niitä myytiin noin 45 000 viime tilikaudella, mikä toi yritykselle liikevaihtoa yli 20 miljoonaa euroa. Yritys suunnittelee nyt erottavansa Wallbox-liiketoiminnan erilliseksi yksiköksi.

Wallbox on yksi tekijä Heidelbergin viime tilikauden tuloksessa, joka ylitti yrityksen odotukset erityisesti viimeisen kvartaalin hyvän tilauskertymän ansiosta. Tilikausi päättyi maaliskuun lopussa, ja yrityksen liikevaihto oli 1,91 miljardia euroa.

Heidelberg järjestää 20.5.2021 webinaarin Push to Stop -konseptilla toimivasta teollisesta kaupallisesta painotuotannosta.

Reino Lantto

Share: