Stora Ensolta uusi elintarviketurvallinen kraftlaineri

28.5.2020 13:19Uutiset » Pakkaukset
Stora Enson uusi kraftlaineri sopii mm. pizzapakkauksiin. Kuva: Stora Enso.

Muovipakkausten korvaaminen uusiutuvilla materiaaleilla ja verkkokaupan kasvu lisäävät aaltopahvin pintakartonkina käytettävien kraftlainereiden kysyntää. Stora Enso on lanseerannut AvanForte-kraftlainerin, josta voidaan tehdä muovittomia aaltopahvipakkauksia mm. elintarvikkeille.

– Elintarvikkeiden turvallisuutta koskevien määräysten tiukentuminen ja pakkausten painon alentaminen vaativat laadukkaita materiaaleja. Tuotantoaan kehittäneet aaltopahvipakkausten jalostajat saavat hyötyä suorituskykyisistä kraftlainereista. AvantForten erinomaiset lujuusominaisuudet ja hyvä painettavuus mahdollistavat premium-luokan ympäristöystävällisten aaltopahvipakkausten valmistuksen. Muovittomat ja entistä kevyemmät pakkaukset vähentävät hiilipäästöjä ja jätteen määrää, toteaa Containerboard-liiketoimintayksikön johtaja Henna Pääkkönen-Alvim Stora Ensolta.

AvantFortesta tulee Stora Enson aaltopakkausmateriaaleista koostuvan Avant-tuoteperheen lippulaiva. Sekä ruskeana että valkopintaisena saatavaan AvantForteen käytetään vain kestävästi hankittua ensikuitua. Stora Enso muuntaa Oulun tehtaan päällystettyä hienopaperia valmistavan koneen aaltopahvin pintakartonkia valmistavaksi koneeksi, jonka tuotanto on suunniteltu käynnistyvän vuoden 2020 viimeisellä neljänneksellä.

AvantFortesta voidaan valmistaa laadukkaita pakkauksia kevyemmillä neliöpainoilla kuin muilla kraftlainereilla. Aaltopahvin pintakartonki on tavallisesti kaksikerroksista, mutta AvantFortessa käytetään kolmikerroksista Tri-Ply by Stora Enso -teknologiaa, joka maksimoi tuotteen lujuuden, mahdollistaa pakkausten keventämisen ja parantaa painettavuutta.

AvantForte on jopa 10 % muita kraftlainereita lujempaa, joten se soveltuu vaativimpiin, puhtautta ja erinomaista ulkonäköä edellyttäviin käyttökohteisiin, kuten tuoretuotteiden ja rasvaisten tai kosteiden elintarvikkeiden pakkauksiin sekä laadukkaisiin verkkokauppapakkauksiin.

Share: