Stora Enso tuo markkinoille uuden lääkepakkausratkaisun

31.12.2007 12:00Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Stora Enson tarjonta lääketeollisuudelle kasvaa, kun yhtiö tuo markkinoille uuden Pharma DDS -lääkepakkausratkaisun. Pakkauksen suunnittelussa on painotettu käytön helppoutta ja hienovaraisuutta ja siinä on uusi avausmekanismi.

Pakkausta voidaan valmistaa useiden eri valmistajien pakkauskoneilla. Samaan aikaan Stora Enso esittelee lääkealalle maailman edistyneimmän älypakkausratkaisun, jota markkinoidaan nimellä Pharma DDSi.

– Pharma DDS -kotelo soveltuu suuren volyymin alkuperäislääkkeille tai rinnakkaisvalmisteille, joiden elinkaarta innovatiivinen pakkaus voi pidentää. Kotelo sopii myös silloin, kun tarvitaan lapsiturvallista pakkausta tai halutaan seurata lääkkeen vaikuttavuutta ja oikea-aikaista annostusta. Pakkaus on helppo ja hienovarainen käyttä keskellä ihmisten arkea, sanoo Stora Enson lääkepakkausratkaisuista vastaava johtaja Ismo Saarinen.

Pharma DDS -pakkauksen kotelon sisäosana voidaan käyttää erilaisia yksittäisannospakkauksia kuten taitettavaa tai perforoitua läpipainopakkausta. Kokonaan kartongista valmistettu pakkaus on kevyt ja huomaamaton taskussa, mutta tarjoaa runsaasti painopintaa tuotetietoja ja käyttöohjeita varten. Kotelo on käytännöllinen, turvallinen ja saatavissa useassa eri koossa.

– Useat pakkauskonevalmistajat ovat vahvistaneet, että Pharma DDS -kotelon valmistaminen heidän koneillaan hyvällä tuotantonopeudella vaatii vain pieniä muutoksia asetuksiin. Stora Enson laaja kartonkivalikoima tarjoaa eri materiaalivaihtoehtoja riippuen asiakkaan vaatimuksista pakkauksen toiminnallisuuden ja painettavuuden suhteen, Saarinen toteaa.

Pharma DDS poikkeaa kaikista muista markkinoilla olevista ratkaisuista juuri siksi, että koteloa voi valmistaa eri pakkauskoneilla ja eri valmistusmenetelmillä, kuten kuumasaumaus tai liimaus. Kotelon avausmekanismi on myös ainoa laatuaan. Jos käyttötarkoitus edellyttää pakkauksen lapsiturvallisuuden testaamista, kotelon sisäpuolella voidaan käyttää erityisen repäisylujaa kartonkilaatua.

Stora Enso julkaisi samalla Pharma DDSi:n, joka on maailman ensimmäinen älykäs lääkepakkausratkaisu, jossa käytetään ruotsalaisen Cypakin kehittämää uutta mikrosirua.

– Älyominaisuudet perustuvat pieneen mikrosiruun, joka on upotettu itse pakkaukseen. Uuden teknologian ansiosta Pharma DDSi avaa todellisen mahdollisuuden hyödyntää älykkäitä lääkepakkauksia teollisessa mittakaavassa, Saarinen sanoo.

Lisätietoja www.storaenso.com/pharma.

Share: