Stora Enso ja Medixine yhteistyöhön lääkkeiden älypakkauksissa

10.11.2008 13:25Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Stora Enso ja terveydenhuollon ohjelmistotoimittaja Medixine ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka mukaan yritykset markkinoivat yhdessä sähköistä palvelua potilasseurantaan. Palvelu perustuu Medixinen mobiili- ja palvelinohjelmistoihin ja Stora Enson Pharma DDSi -älypakkaukseen.

Stora Enson Pharma DDSi -älypakkaus muistuttaa lääkeenotosta ja tallentaa tiedot minä päivänä, mihin aikaan ja minkä tabletin potilas ottaa pakkauksesta. Pakkaukseen upotettuun mikrosiruun tallentunut tieto voidaan lukea kännykällä ja lähettää automaattisesti palvelimelle, jossa se on hoidosta vastaavan tahon käytettävissä helposti ja turvallisesti. Tiedon keruu ja potilasseurannan tiedonhallinta hoituu Medixinen ohjelmistojen avulla.

Kännyköitä ja tietoliikenneyhteyksiä hyödynnetään jo Medixinen ratkaisuilla kotihoidossa olevien potilaiden seurannassa. Kun tähän liitetään lääkityksen seuranta älypakkauksen avulla ja mahdollisuus keskustella lääkityksestä ilman, että tarvitsee käydä lääkärillä, tuloksena on potilaan ja terveyspalvelun tarjoajan kannalta miellyttävä ja kustannustehokas hoitoratkaisu.

– Esimerkiksi migreenilääkitys voidaan jatkossa tarjota uudella järjestelmällä. Migreenipäiväkirja syntyy vastaamalla pakkauksen avulla oirekyselyihin. Lääkemäärät ja lääkkeidenottoajat tallentuvat automaattisesti pakkaukseen. Kaikki tämä tieto on helppo saattaa lääkärin käytettäväksi selkeänä raporttina: potilas vain koskettaa lääkepakkausta puhelimellaan, sanoo Medixinen toimitusjohtaja, erikoislääkäri Tapio Jokinen.

Huipputeknologiaa kartonkipakkauksessa

Tiedot tallentuvat Pharma DDSi -koteloon sähköä johtavan painatuksen ja pakkaukseen upotetun mikrosirun avulla. Kysymyspatteri, sähköinen lääkepäiväkirja ja muistutus lääkkeenotosta äänimerkillä tai tekstiviestillä ovat muita älypakkauksen tarjoamia mahdollisuuksia.

– Unohdukset ja muut virheet lääkityksessä ovat valitettavan yleisiä kotihoidossa. Tämä vaarantaa potilaiden terveydentilan ja aiheuttaa ylimääräisiä hoitokustannuksia. Myös lääkeyritykset tarvitsevat lääkkeiden vaikuttavuusseurantaa voidakseen osoittaa lääkkeidensä tehokkuuden. Stora Enson Pharma DDSi-pakkaus on kehitetty tähän tarpeeseen, sanoo Stora Enson lääkepakkausratkaisuista vastaava Ismo Saarinen.

– Medixinen palvelut perustuvat alan huipputeknologiaan ja yrityksen ohjelmistoja käytetään jo 16 maassa. Yhdessä voimme tarjota erittäin edistyneen ja kattavan palvelupaketin terveydenhuollon tarpeisiin.

Medixine Oy on suomalainen terveys- ja hyvinvointialojen ohjelmistoihin ja sähköisiin palveluihin erikoistunut yritys. Medixinen ratkaisut tukevat kaikkia kommunikaatiokanavia kuten Internetiä, mobiileita päätelaitteita tai automaattisia äänipuheluita. Esimerkkejä Medixinen tuotteista ovat erilaiset varoitus- ja hälytysjärjestelmät, sähköinen ajanvaraus ja potilaiden kotiseuranta.

Lisätietoja: www.storaenso.com/pharma

Share: