Stora Enso avasi pakkausalan innovaatiokeskuksen

4.12.2015 09:00Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Luxe Pack-messuilla esitelty Innovatiivinen samppanjapakkaus toimii myös jäähdyttimenä. Kuva Stora Enso Packaging.
Luxe Pack-messuilla esitelty innovatiivinen samppanjapakkaus toimii myös jäähdyttimenä.

Stora Enso on avannut uuden pakkausliiketoimintoihin keskittyvän innovaatiokeskuksen yhtiön pääkonttorissa Helsingissä. Keskus luo yhtiön mukaan tutkimukselle ja innovaatioille tarkoitetun inspiroivan tilan, jossa kehitetään yhdessä asiakkaiden ja muiden sidosryhmien kanssa uusia ja kestäviä pakkausratkaisuja.

Keskuksen toimintoihin kuuluu muun muassa pakkausten suunnittelulaboratorio ja huipputeknologialla varustettuja esitysalueita. Siellä voi mitata pakkausten erottumista ja huomattavuutta vähittäiskaupassa uudella interaktiivisella teknologialla.

Innovaatiokeskus on suunnattu pääasiassa Stora Enson asiakkaille, esimerkiksi pakkausvalmistajille, brändinhaltijoille ja jälleenmyyjille. Tavoitteena on tuottaa arvoa strategisilla pakkausratkaisuilla, jotka luovat uutta kasvua ja vähentävät tuotteiden kustannuksia ja ympäristövaikutuksia.

– Innovaatiokeskus mahdollistaa yhteistyön asiakkaiden kanssa ainutlaatuisella tavalla ja se tarjoaa tilan jossa voimme suunnitella tulevaisuuden pakkausratkaisuja yhdessä, sanoo Stora Enson toimitusjohtaja Karl-Henrik Sundström.

Suunnittelun ja tutkimustyön lisäksi keskuksessa on uusien tuotteiden, prototyyppien ja pakkausmuotoilun esittelytiloja. Keskus toimii myös ajatushautomona, jossa voidaan edistää uusien pakkauskonseptien ja muotoilutrendien kaupallistamista yhteistyössä asiakkaiden, kasvuyritysten ja muiden teollisten sidosryhmien kanssa.

Share: