Stockmann kokeilee Papticia verkkokaupassa

22.4.2020 11:44Uutiset » Pakkaukset
Stockmannin uudet Paptic Tringa -materiaalista tehdyt verkkokauppapussit. Kuva: Stockmann.

Stockmann testaa ensimmäisten joukossa Paptic Tringa -kuitumateriaalin hyödyntämistä verkkokauppapakkauksissaan ja ostoskasseissaan. Tällä viikolla verkkokauppapakkauksista alkava pilotti on osa Stockmannin tavoitetta löytää kestävämpiä vaihtoehtoja muoville.

Verkkoasioinnin kasvaessa vastuullisemman pakkausmateriaalin merkitys korostuu, Stockmann linjaa. Suomessa kehitetyssä Paptic Tringassa käytettävät kuidut ovat puusta valmistettuja ja peräisin kestävästi hoidetuista, FSC-sertifioiduista metsistä. Kuitumateriaali on erittäin kestävää. Materiaali hylkii vettä, hengittää ja kuivuu nopeasti, ja sitä voi käyttää yhä uudelleen ja uudelleen. Sen voi kierrättää paperin tai kartongin kanssa.

”Haluamme Stockmannilla tarjota asiakkaillemme yhä enemmän vastuullisia vaihtoehtoja, ja pilottiin valitsemamme Suomessa kehitetty kuitumateriaali vastaa erinomaisesti tähän tavoitteeseen. Verkkokauppapakkaus ja ostoskassi ovat tuotteita, joilta vaaditaan laatua ja kestävyyttä. Viime vuosina verkkoasiointi on lisääntynyt ja sen kasvu jatkuu. Näin ollen myös vastuullisen pakkausmateriaalin hyöty korostuu”, Stockmannin epäsuorista hankinnoista vastaava Heli Aarra-Hyytinen sanoo.

Papticin tuotepäällikkö Tommi Lehtisalo kertoo, että Paptic-materiaalit on kehitetty vastaamaan vastuullisten yritysten pyrkimykseen vähentää muovin käyttöä. Uudelleen käytettäessä kassista tulee vieläkin miellyttävämmän tuntuinen, jopa kangasmainen. Kassin voi kätevästi taitella ja laittaa taskuun tai käsilaukkuun.

Stockmann kehittää pakkausmateriaalejaan
Stockmann panostaa pakkausmateriaalien kehittämiseen ja seuraa tiiviisti alan kehitystä sekä asiakkaiden kokemuksia. Stockmannin muovikassit ovat 80-prosenttista kierrätysmuovia, ja paperikassit on valmistettu FSC-sertifioidusta paperista. Tarjolla on myös valikoima erilaisia kestokasseja.

Verkkokauppatilausten postituspussit ovat nyt 80-prosenttisesta kierrätysmateriaalista valmistettua LDPE-muovikalvoa, ja ne on tuotettu sataprosenttisesti uudistuvalla energialla. Lähetyslaatikot taas koostuvat FCS-sertifioiduista materiaaleista. Laatikon koosta riippuen kierrätyskuidun osuus on 30–85 prosenttia, ja pakkausten painovärit ovat aina vesiohenteisia. Pahvilaatikko on täysin kierrätettävä pakkaustapa. Myös Fasfil-täytepakkauspaperi on kokonaan kierrätysmateriaalia.

Stockmann on myös juuri siirtynyt hygienia- ja kosmetiikkapakkauksissa käytettävistä turvapusseista turvasinetteihin, jotka kiinnitetään pakkaukseen tarran tavoin. Tarrojen käyttö vähentää muovia ja on materiaalitehokkaampi vaihtoehto.

Papticin materiaalista tehdään nyt mm. ostoskasseja. Kuva: Paptic.
Share: