SONY BMG lisää kartonkipohjaisten levykoteloiden määrää

11.3.2008 14:44Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Huoli ilmaston lämpenemisestä tuntuu jo kansainvälisessä musiikkibisneksessäkin. Johtavat musiikkiyhtiöt ovat ripeää tahtia siirtymässä kartonkipohjaisiin levykoteloihin, joita kuluttajat pitävät ekologisena vaihtoehtona. SONY BMG:n julkaisemista cd-levyistä yhä useampi myydään Stora Enson DBS Discbox Slider -koteloissa, jotka valmistetaan kokonaan kartongista.


DBS-koteloissa myydään nykyisin esimerkiksi Christina Aguileran ja Avril Lavignen kaltaisten kansainvälisten tähtien musiikkia. SONY BMG:n vuonna 2007 julkaisemista nimikkeistä yli 300 myytiin DBS-kotelossa, mikä tekee yhteensä 6,4 miljoonaa pakkausta. Uusiutuvaan luonnonvaraan perustuva ja kierrätyskelpoinen kartonkikotelo on SONY BMG:lle kilpailukykyinen ratkaisu perinteisten muovikotelojen tilalle. Kansainvälisen musiikkijätin tarvitsemat suuret volyymit tuotetaan tehokkaasti Stora Enso Media Solutionsin automatisoitujen pakkauskoneiden avulla.

– Etsimme ympäristöystävällisiä ja kustannustehokkaita pakkauksia digitaalisen musiikin myynnin vallatessa alaa. Pakkausten näyttävyys on myös keino erottautua digitaalisista markkinoista. DBS-kotelo erottuu kaupan hyllyssä, ja sillä on vahva huomioarvo. Vähittäiskauppiaat ovat ottaneet uuden valikoiman vastaan erittäin myönteisesti, sanoo SONY BMG:n Euroopan toimitusketjupalveluista vastaava johtaja Jörn Hermelbracht.

– Pakkauksen ensisijainen tehtävä on suojata arvokasta sisältöä. DBS-koteloiden ympäristöystävällisyys perustuu useisiin seikkoihin, kuten raaka-aineen uusiutuvuus ja kierrätettävyys, kestävään metsänhoitoon perustuva puunhankinta, tehtaidemme sertifioidut ympäristöjärjestelmät ja parhaan käytettävissä olevan teknologian käyttö ja bioenergian suuri osuus kartonginvalmistuksessa, sanoo Stora Enso Media Solutionsin johtaja Matti Koski.

Levyjen pakkaamisessa ympäristöetuja saavutetaan myös logistiikassa, koska DBS-kotelo on puolta kevyempi ja vie vähemmän tilaa kuin perinteinen muovinen cd-kotelo. Stora Enson tekemä selvitys osoittaa, että levyjen pakkausten hiilidioksidipäästöjä voidaan vähentä merkittävästi käyttämällä kartonkipohjaista DBS-koteloa perinteisen muovikotelon sijasta. DBS-koteloiden valmistuksen fossiiliset hiilidioksidipäästöt ovat vain kymmenen prosenttia muovikotelon vastaavista päästöistä.

DBS Discbox Slider on yksi harvoja kotelovaihtoehtoja, joka ei sisällä lainkaan muoviosia. Kotelo on kestävä ja tarjoaa erinomaisen painopinnan näyttäville levynkansille. Myös kotelon sisäpuoli voidaan painaa.

Lisätietoja www.storaenso.com/media.

Share: