Sarjakuvat menestyvät sähkökirjoina

21.8.2013 16:36Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Sarjakuvat ovat suosittuja lehdissä ja sarjakuvakirjoina. Ne ovat myös yksi e-kirjojen luetuimmista kirjallisuuden lajeista. Elisa Kirja aikoo julkaista kaikki Pahkasian ilmestyneet numerot palvelussaan.

Huumorilehti Pahkasika ilmestyi yhteensä 77 kertaa vuosina 1975–2000. Yhteensä sähköisessä muodossa tullaan julkaisemaan lähes 5 000 sivua Pahkasian huumoriartikkeleita ja sarjakuvia.

Elisa Kirja on yksi suurimmista e-kirjojen välittäjistä Suomessa. Business manager Essi Manner kertoo Elisan hankkineen aktiivisesti sarjakuvia ja osallistuneen myös tuotantoon, jotta niitä on saatu sähköiseen muotoon. Palvelu tarjoaa ainoana sähköiset Fingerporit ja muita suomalaisia sekä ulkomaisia sarjakuvia.

Suosituimpia e-kirjoja ovat Mannerin mukaan dekkarit ja uutuuskirjat. Myydyimpien joukkoon nousee myös erilaisten kampanjoiden ja kuukauden kirjojen takia muitakin kirjoja.

Myös Aku Ankka näkyy nyt verkossa ja tableteilla. Sanoma lanseerasi elokuussa Aku Ankka Lataamo -palvelun, joka tarjoaa tilausmaksulla yli 100 000 sivua sarjakuvaa.

Kuva Elisa Kirjan kirjahylly, Elisa.

Share: