Sanoma luopui kokonaan tietotekniikkalehdistä

5.5.2015 07:28Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Sanoma on myynyt viimeisenkin tietotekniikkalehtensä Talentumille. MB-lehti (entinen MikroBitti) siirtyi Talentumille liiketoimintakaupalla toukokuun alusta. Aiemmin Talentum osti Sanomalta Tietokone-lehden.

Perinteikäs MB aloitti MikroBitti-lehtenä jo vuonna 1984. Nykyään MB on ”digitaalisen elämän aikakausmedia”, jolla on 187 000 lukijaa. Ennestään Talentumin tietotekniikkalehtiin kuuluvat alan ammattilaisille ja liiketoimintajohdolle suunnattu Tivi (johon Tietokone yhdistettiin) sekä tieto- ja viestintäteknisistä laitteista sekä palveluista kirjoittava MPC.

Kaupassa lehden viisi toimituksellista henkilöä siirtyvät Talentumin palvelukseen vanhoina työntekijöinä. He liittyvät Talentumin tietotekniikkalehtien toimitukseen. Lehden päätoimittajaksi tulee Mikko Torikka.

MB:n myynti päättää Sanoma Lifestylen portfolion muokkaamisen. Liiketoimintayksikkö on luopunut tekniikka- ja erikoislehdistään viimeisen kahden vuoden aikana. Sanoma Lifestyle keskittyy palvelemaan naisia, perheitä ja 55+ -kohderyhmää yhteisöllisillä sisällöillä, palveluilla ja kaupallisilla ratkaisuilla.

Share: