Rostenin Rostis voitti menestysreseptikilpailun

26.8.2020 10:53Uutiset » Pakkaukset
Rostis-piirakkaa myydään syksyn ajan vain S-ryhmän paistopisteistä paperipussissa. Kuva: Leipomo Rosten.

Leipomo Rostenin Rostis on voittanut Suomalainen menestysresepti 2020 -kilpailun. Laajaa mediajulkisuutta saanut kilpailu voitettiin piirakalla, joka sisältää ohuen ruiskuoren sisällä karjalanpiirakan ainesosia. Piirakkaa myydään syksyn ajan vain S-ryhmän paistopisteistä paperipussissa.

Rostis on perinteikkään, 1930-luvulla perustetun turkulaisen Leipomo Rostenin todellinen onnistuminen. Rostiksen tuotekehittäjä, Katariina Vesterinen, sai Rostenin johtoryhmältä tehtäväkseen kehittää rukiisen paistopistetuotteen, jossa olisi suomalaiseen makumaailmaan sopiva täyte.

Paras yhdistelmä löytyi, kun Vesterinen keksi lisätä ohuen ruiskuoren sisään karjalanpiirakasta tuttuja ainesosia: riisipuuroa, munaa ja voita. Lopputuloksena oli ohjelman kaikkien tuomareiden ylistämä tuote, jonka maku hurmasi tuomarit jo ensipuraisulla. Rostiksessa halutaan korostaa sen karjalaisia juuria ja puhtaita makuja Suomen luonnosta.

Suomalainen menestysresepti on S-ryhmän ideoima kilpailu, jossa etsitään kotimaisia ruoan uusia supertähtiä. Kilpailu järjestettiin nyt toista kertaa. Finaalissa kisasivat Rostenin leipomon Rostiksen lisäksi Huonon äidin valmisruoka, Kuusamon kalan Kalalastu, Lapin Marian Villipesto sekä Elite Fitnessin Äidin patukka.

Tuotekehitystä seurattiin Nelosella TV-ohjelmassa läpi kesän. Kilpailun palkintona on paikka S-ruokakauppojen hyllyllä sekä näyttävä tuki lanseerausmarkkinoinnissa.