Puolustusvoimille Anygraafin kuva- ja mediapankki

10.1.2017 08:00Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Sanomalehti Laatokan painokonetta asennetaan paikalleen Sortavalassa vuonna 1941. Kuva: SA-kuva-arkisto.
Sanomalehti Laatokan painokonetta asennetaan paikalleen Sortavalassa vuonna 1941. Kuva: SA-kuva-arkisto.

Puolustusvoimat on julkistanut hankintapäätöksen Anygraaf Oy:n kuva- ja mediapankkijärjestelmästä. Siihen tullaan  keskitetysti tallentamaan eri puolilla Suomea tuotettua audiovisuaalista materiaalia.

– Järjestelmän avulla Puolustusvoimat tekee merkittävän digiloikan suoraan 2020-luvulle, kun saamme käyttöömme modernin medianhallinta ja -julkaisutyökalun, jollaista Puolustusvoimilla ei aikaisemmin ole ollut käytössä, kuvailee hankintaa Puolustusvoimien Kuvakeskuksen johtaja, komentajakapteeni Pasi Leskinen.

Hankittavaan Anygraafin Neo-järjestelmään tullaan tallentamaan keskitetysti audiovisuaalista materiaalia, jota tuotetaan joukko-osastoissa ja hallintoyksiköissä eri puolilla Suomea. Tallentamisen yhteydessä varmistetaan aineiston tekninen ja sisällöllinen laatu sekä lisätään hakuominaisuuksien ja arkistoinnin kannalta tarpeelliset taustatiedot.

Järjestelmään tallennetaan valokuvia, videoita, äänitiedostoja, grafiikkaa, painotiedostoja sekä kalvosarjoja. Kaikki materiaali on hallitusti, helposti ja nopeasti Puolustusvoimien henkilöstön käytettävissä. Varusmiesten ja reserviläisten käytössä materiaali on PVMoodlen, sähköisen oppimisympäristön, kautta. Rajattuun aineiston osaan tullaan avaamaan pääsy myös medialle ja muille kiinnostuneille tahoille.

Tarjouskilpailun voittanut Anygraaf Oy on Puolustusvoimille tuttu kumppani jo vuodesta 1998, jolloin Anygraafin Doris-kuvapankki otettiin Puolustusvoimien sisäiseen käyttöön. Yhteistyö on johtanut myös vuonna 2013 käyttöönotettuun, Neo-järjestelmällä toteutettuun julkiseen SA-kuva.fi-palveluun. Palvelun kautta on tähän mennessä katsottu jo 57 miljoonaa sodanaikaista kuvaa.

Share: