Perhe öljydieetillä – miten eroon muovista?

18.12.2008 16:33Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Ilmaston lämpenemisestä huolestunut perheenisä John Webster vakuuttaa vaimonsa ja kaksi pientä lastaan siitä, että koko perheen on syytä ryhtyä öljydieetille luopumatta kuitenkaan keskiluokkaisesta elämäntyylistään. Ei enää lentämistä ja autoilua, ei muovituotteita ja -pakkauksia. Kuinka se onnistuu? Ainakin DVD:n pakkaus onnistui kartongista valmistetulle Stora Enso DBS Discbox Sliderille.

Perheen öljydieetistä syntyi dokumenttielokuva “Katastrofin aineksia”, joka valloitti suomalaiset elokuvateatterit syksyllä. Jouluksi ilmestynyt DVD-versio on myynnissä Suomessa kaikkien merkittävien kauppaketjujen kautta. Öljypohjaisten tuotteiden käytöstä irtisanoutuva elokuva on pakattu sanomansa vaatimalla tavalla: DVD:n kotelo on kartongista valmistettu Stora Enso DBS Discbox Slider.

– Katastrofin aineksia sai erittäin hyvän vastaanoton elokuvateattereissa. Yli kymmenentuhatta katsojaa on loistava saavutus kotimaiselle dokumenttielokuvalle. Elokuva on myyty useaan maahan, hehkuttaa markkinointipäällikkö Jyrki Vehviläinen levitysyhtiö Finnkinosta.

DBS DVD Slim toimii

Vaikka öljystä luopuminen tuntuu yksinkertaiselta, korvaavien tuotteiden löytäminen oli vaikeampaa kuin Webster osasi kuvitellakaan. Elokuvan tuotantoyhtiöt joutuivat miettimään samaa kysymystä DVD-koteloa valitessaan. Tuotantoyhtiöiden selvityksen pohjalta pakkaukseksi valittiin DBS DVD Slim -malli, joka näytti toimivalta. Kotelo on tavallista kapeampi mutta muuten samankokoinen kuin muovinen DVD-kotelo. Finnkino hyödyntää kartongin hyvää painopintaa sekä kotelon ulko- että sisäpuolella. Kotelon materiaali on sellukartonki Ensocoat.

– Tässä vaiheessa näyttää hyvältä sekä painotyön, käytettävyyden että levityksen suhteen. Lopullinen tuomio tulee kuluttajalta, Vehviläinen kommentoi DBS-koteloa.

– Tulevaisuudessa DBS-kotelo voi olla pakkausvaihtoehto tiettyjen tuotteidemme kohdalla.

Kuningas Ilmastonmuutos hallitsee

Öljydieetin myötä Websterin perheeseen tuli uusi hallitsija: kuningas Ilmastonmuutos.

– Asiat voi tehdä uudella tavalla. Finnkino on edelläkävijä ottaessaan DVD-elokuvansa levitykseen DBS Slim -kotelon. Samalla tavalla kartonki voi korvata muovia myös monissa muissa pakkauksissa ja eri tuoteryhmissä. Kuluttaja vaikuttaa valinnoillaan. Jos Websterin sanoma menee perille, yhä useampi kuluttaja valitsee muovin sijaan uusiutuvan kartonkipakkauksen, jonka hiilijalanjälki on pienempi, painottaa myyntipäällikkö Yrjö Palenius Stora Ensolta.

DBS-kotelon hiilidioksidipäästöt ovat vain kymmenen prosenttia verrattuna vastaavan muovikotelon hiilidioksidipäästöihin. Kasvava metsä sitoo ilmakehästä hiilidioksidia ja kuitupohjaisissa tuotteissa hiilidioksidi pysyy sidottuna koko tuotteen elinkaaren ajan. Kartonkikotelo on myös kevyempi kuljettaa, ja materiaali kelpaa kierrätykseen.

Lisätietoja
www.katastrofinaineksia.info
www.storaenso.com/media

Share: