Paperipakkauksiin uusia vaihtoehtoja

30.10.2020 09:50Uutiset » Pakkaukset
UPM on lanseerannut uuden kraft-paperien Solide-tuoteperheen. Paperit soveltuvat suoraan kontaktiin elintarvikkeiden kanssa. Kuva: UPM.

Paperipakkauksiin on kehitetty uusia vaihtoehtoja, joilla voidaan korvata muovia elintarvikepakkauksissa ja muissa pakkauksissa. Uudet materiaalit tarjoavat muovimaisia ominaisuuksia ilman muovia. Uusia materiaaleja ovat kehittäneet Arjowiggins, BillerudKorsnäs, Paptic ja UPM.

Kehitystyö fossiilisen muovin käytön vähentämiseksi on vauhdissa metsäyhtiöissä, jotka haluavatkin kutsua itseään mieluummin biotalouden yhtiöiksi. Elintarvikkeiden pakkaukset ovat erittäin suuri markkina, jossa on runsaasti potentiaalia muovin korvaamiseen puukuidulla.

UPM on lanseerannut uuden kraft-paperien Solide-tuoteperheen. Paperit tarjoavat lujuutta ja hyvät konvertointiominaisuudet. Kaikki paperin eri variaatiot tarjoavat erinomaisen painettavuuden ja ovat kierrätettäviä.

Solide-paperit soveltuvat suoraan kontaktiin elintarvikkeiden kanssa. Tuoteperheen Solide Lucent on uusi läpinäkyvä paperi, joka on UPM:n mukaan hyvä vaihtoehto muoville jopa nopeilla pakkauslinjoilla, joissa ajettavuus on keskeinen ominaisuus.

 

Sylvicta soveltuu Arjowigginsin mukaan hyvin painamiseen ja viimeistelyyn. Kuva: Arjowiggins.

Arjowiggins on lanseerannut uuden ”mullistavan” läpinäkyvän Sylvicta-materiaalin elintarvikepakkauksiin. Se on tehty puukuidusta, ja on valmistajan mukaan suojausominaisuuksiltaan jopa parempi kuin muoviset elintarvikepakkaukset. Materiaali on täysin elintarvikekelpoinen ja kierrätettävä. Se soveltuu monenlaisiin ruokapakkauksiin, mutta ei nesteiden sälyttämiseen ilman barrieeeria. Materiaalia on jo pienempien tuottajien käytössä.

Sylvicta soveltuu Arjowigginsin mukaan hyvin painamiseen ja viimeistelyyn.

BillerudKorsnäs on kehittänyt yhteistyössä AB Group Packaging -yrityksen kanssa uudelleenkäytettävän paperipakkausmateriaalin. Kuva: BillerudKorsnäs.

BillerudKorsnäs on kehittänyt yhteistyössä AB Group Packaging -yrityksen kanssa uudelleenkäytettävän paperipakkausmateriaalin. Se perustuu hyvin joustavaan ja vetolujaan FibreForm-materiaaliin. FibreForm on valmistajan mukaan maailman vahvimpia kraft-papereita. Uusi paperipakkausmateriaali soveltuu esimerkiksi paperikasseihin.

Moomin-rakeiden pakkauksessa käytetään puupohjaista Papticin materiaalia. Kuva: Fazer.

Paptic on tehnyt uuden aluevaltauksen, kun sen puupohjaista Paptic Gavia-materiaalia käytetään ensimmäisen kerran elintarvikepakkauksessa. Fazerin Moomin-suklaarakeiden pakkauksesta vähintään 80 prosenttia on uusiutuvia kuitumateriaaleja, ja pakkaus on täysin kierrätettävä. Makeisia pakataan yleensä muovipusseihin tai kartonkipakkauksiin. Papticin materiaali on uusi vaihtoehto, joka yhdistää muovin ja paperin hyviä puolia.

Reino Lantto

Share: