Pakkauspalkinto kierrätettävälle pakkaukselle

4.9.2013 17:54Uutiset » Tuotteet ja palvelut

PacTec-pakkauspalkinto on myönnetty RePackille Helsingin Messukeskuksessa järjestettävillä pakkausalan messuilla. RePack on kehittänyt verkkokauppiaille palautettavat, pantilliset ja uudelleenkäyttöön soveltuvat pakkaukset. 5000 euron arvoisen palkinnon lahjoitti Suomen Messusäätiö.

Verkkokaupan palautuspakkauksia käyttävät nyt erityisesti vaatekauppiaat. Ideana toiminnassa on se, että tehdessään ostoksia asiakas samalla maksaa toimituspakkauksen pantin. Saatuaan ostoksensa asiakas voi palauttaa paketin postilaatikkoon. Postimaksu on valmiiksi maksettu. Kun pakkaus on palautunut yritykselle, lähettää verkkokauppa asiakkaalle pantin etusetelinä.

– Tavoitteenamme on parantaa ostokokemusta, vähentää roskan määrää ja sitouttaa asiakasta, toteaa RePackin toimitusjohtaja Jonne Hellgren. RePack-järjestelmään kuuluu nyt useita pakkausvaihtoehtoja. Lähetyspussit kestävät useita kymmeniä käyttökertoja ja lähetyspakkauksissa käytetty voimapahvi 5-10 käyttökertaa.

PacTec-pakkauspalkintoraadin mielestä RePackin konsepti on kiinnostava uutuus kasvavalla markkina-alueella. Lisäksi raati kiitti RePackin pakkausten kestävyyttä. Verkkokaupan kierrätettävät pakkaukset tukevat parhaimmillaan tuotteen brändiä, vähentävät hävikkiä ja lisäävät käyttäjän ja käytön mukavuutta.

Share: