Pakkausalalle tarjotaan integroitua toimitusketjua

11.6.2020 11:36Uutiset » Pakkaukset
Bobst julkisti uuden Mastercut 106 PER -stanssilaitteen, joka toimii entistä automaattisemmin sekä lyhyissä että pitkissä tuotantosarjoissa. Kuva: Bobst.

Fleksopainotekniikan johtaviin toimittajiin kuuluva Bobst rakentaa integroitua toimitusketjua pakkausalalle. Uuden vision mukaan se kattaisi brändin omistajat, pakkausten tekijät ja kaupan. Bobst julkistanut useita uusia palveluja ja laitteita, joilla edistetään toimitusketjun yhdistämistä, automatisointia, digitalisoimista ja vastuullisuutta.

Bobstin toimitusjohtaja Jean-Pascal Bobst kertoi virtuaalisessa lehdistötilaisuudessa, että yrityksen uusi visio on kumouksellinen ja suuri muutos asiakkaille. Sen ytimessä on pilvipalvelualusta Bobst Connect.

– Suurin hyöty asiakkaille on mahdollisuus optimoida laatikon ja etiketin laatu sekä kustannukset. Helppo sanoa, mutta vaikea toteuttaa, Bobst sanoi.

Bobstin mukaan seuraavina vuosina nähdään todennäköisesti huomattava digitaalisen painamisen ja konvertoinnin lisääntyminen. Ratkaisut siihen ovat tulossa mahdollisiksi laitteissa, mutta suurin haaste on työnkulun kehittäminen.

Bobst julkisti uuden Mastercut 106 PER -stanssilaitteen, joka toimii entistä automaattisemmin sekä lyhyissä että pitkissä tuotantosarjoissa. Sen tuottavuutta parantaa TooLink Connected Tooling -ohjelmisto, joka tunnistaa automaattisesti tarvittavan työkalun. Uutta on myös MasterStar arkilta-arkille-laminaattori, jonka arkin leveys on 2,05 metriä ja nopeus 10 000 arkkia tunnissa.

Yritys lanseerasi myös AccuCheck-laadunvalvontajärjestelmän, joka toimii prosessissa inline.

Laajennettu väriavaruus uusissa koneissa

Bobst ottaa nyt käyttöön värejä säästävän laajennetun väriavaruuden tekniikan fleksopainamisessa ja syväpainamisessa. OneECG-tekniikka toimi aikaisemmin etikettien painamisessa. Tekniikka on käytössä joustopakkausten painamiseen uudessa Master CI -painokoneessa sekä Master M6 -fleksopainokoneessa.

Bobst kertoi myös, että yrityksen pitkään kehittämä digitaalisen painamisen Mouvent-tekniikka on nyt murtautumassa läpi. Tekniikka toimii UV- ja vesipohjaisilla väreillä, ja se on toiminut hyvin etikettien painamisessa. Laitteiden tuotantoa ollaan lisäämässä.

Share: