Painovärien hintojen nousu jatkuu

13.3.2018 13:53Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Kuva: KBA.

Monet keskeiset painovärien ja lakkojen tuottajat ovat nostamassa hintojaan huhtikuun alusta. Korotuksien ennustetaan jatkuvan, sillä värien raaka-aineiden hinnat ovat nousseet jyrkästi ja saatavuus heikentynyt.

Hintojen nousuun vaikuttavat raakaöljyn maailmanmarkkinahinnan nousu sekä tiukentunut ympäristöpolitiikka Kiinassa. Tehtaita on suljettu ja päästörajoituksia tiukennettu.

Viimeisin korotusuutinen tuli Hubergroupilta, joka ilmoitti nostavansa arkkioffsetin ja UV-offsetin värien sekä lakkojen hintoja jopa 10 prosenttia huhtikuun alusta. Yhtiö perustelee korotuksia keskeisten raaka-aineiden hintojen nousulla 2017 ja 2018.

Aikaisemmin Flint Groupin CPS Inks -ryhmä ilmoitti nostavansa huhtikuun alusta offsetin ja syväpainon värien, lakkojen ja tarvikkeiden hintoja globaalisti jopa 9 %. Vielä suurempia korotuksia tulee joissakin erikoistuotteissa kuten silikoneissa ja teholakoissa. Myös Sun Chemical on kertonut nostavansa väriensä hintoja huhtikuun alusta. Yhtiöt nostivat helmikuussa pakkauspainamiseen tarkoitettujen värien ja lakkojen hintojaan.

Värien valmistaja Siegwerk kertoi helmikuussa nostavansa pakkauspainamisen ja kaupallisen painamisen värien sekä lakkojen hintoja globaalisti.

Kemian yhtiö BASF on nostanut mm. pigmenttien, väriaineiden ja hartsien hintoja 3–15 %. Yhtiö mukaan raaka-aineiden hintojen nousun lisäksi kustannuksia ovat nostaneet tuoteturvallisuuteen ja ympäristöön liittyvän säätelyn lisääntyminen.

Share: