Otavamedian aikakauslehdillä vahva vuosi

26.3.2015 08:32Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Otavamedian aikakauslehdillä oli vahva vuosi 2014. Lehtien yhteislevikki kasvoi, ja hyvä kehitys jatkui alkuvuonna 2015. Verkkomediamyynti veti hyvin, ja tänä vuonna yhtiö ennustaa mediamyyntinsä kääntyvän nousuun printin ja verkon kehityksen ansiosta.

Tiedotteen mukaan useiden Otavamedian lehtien tilausmyynti kääntyi kasvuun vuoden 2014 aikana sekä myydyillä kappalemäärillä että myyntituotoilla laskettuna. Kasvuun kääntyneisiin lehtiin kuuluvat 80-vuotisjuhlavuottaan viettänyt Seura ja muun muassa Suomen Kuvalehti, Maalla-lehti sekä Metsästys ja Kalastus -lehti. Tämä kehitys on vahvistunut alkuvuoden 2015 aikana. Lisäksi yhtiön julkaisemien lehtien yhteenlaskettu levikki kasvoi 2014 edelliseen vuoteen verrattuna.

Yhtiön verkkomediamyynnin kasvu on jatkunut vahvana. Jo 40 % mediatuotoista tulee verkon kautta. Otavamedia ennustaa mediamyyntinsä kääntyvän printin ja verkon kehityksen ansiosta kasvuun alkaneen vuoden aikana.

Yhtiön lehtien toimitukset koottiin vuoden 2014 aikana kahdeksaksi lehtiperheeksi. Otavamedia Oy kustantaa Suomessa 27 yleisöaikakauslehteä. Vuonna 2014 Otavamedian yhtiöiden liikevaihto oli 151,1 milj. euroa ja niiden palveluksessa on noin 423 henkilöä. Otavamedia Oy kuuluu Otava-konserniin.

Kuva: Tekniikan Maailman lehtiperhe/Otavamedia.

Share: