OptiPack tehosti painatusprosessiaan

13.8.2020 07:52Uutiset » Pakkaukset
OptiPack on ottanut EGP-tekniikan käyttöön kokonaisvaltaisesti viimeisen 1,5 vuoden aikana, yhteistyössä prepress-kumppani Marvacon ja painoväritoimittaja Siegwerkin kanssa. Kuva: Marvaco.

Ruotsin johtaviin painettujen paperipakkausten valmistajiin lukeutuva OptiPack on saanut EGP-sertifikaatin ensimmäisenä Ruotsissa. Expanded Gamut Printing -sertifikaatti myönnettiin tunnustuksena uuden ympäristöystävällisemmän ja korkealaatuisen fleksopainatusprosessin onnistuneesta implementoinnista.

OptiPack on jo pitkään pitänyt tavoitteenaan lisätä fleksopainatuksen tehokkuutta ja ekologisuutta. Yrityksen omistajat vakuuttuivat prosessiväripainatuksen tehokkuudesta vuonna 2018 ja päättivät investoida SOMA Optima2 -fleksopainokoneeseen, joka todistetusti pystyy hyödyntämään EGP-prosessia brändinomistajien pakkauspainatuksissa.

OptiPack on ottanut EGP-tekniikan käyttöön kokonaisvaltaisesti viimeisen 1,5 vuoden aikana, yhteistyössä prepress-kumppani Marvacon ja painoväritoimittaja Siegwerkin kanssa. Tekniikan avulla yritys voi vähentää painoprosessin ympäristökuormitusta minimoimalla painovärien käyttöä ja työnvaihtojen prosessipesuja.

OptiPackin toimitusjohtaja Ulrik Fauhlér kertoo, että EGP:n avulla yritys on virtaviivaistanut tuotantoaan ja voi nyt kilpailla muiden maiden matalan kustannuksen painotalojen kanssa tehokkuudella ja kevyemmällä prosessilla. EGP-prosessi mahdollistaa neljän designin painamisen rinnakkain, jolloin säästytään kolmen työn esivalmistelulta sekä vähennetään jätettä ja koneen joutoaikaa. Fauhlérin mukaan joutoaika on vähentynyt 27 prosenttia EGP-tekniikalla painetuissa designeissa verrattuna perinteisiin CMYK + PMS -painatuksiin. Tämä tarkoittaa, että jokainen painokone voi tuottaa enemmän painettuja neliömetrejä samoilla resursseilla.

Lisäksi sopimusvedokset vastaavat painotulosta niin hyvin, ettei asiakkaiden ole tarvinnut erikseen hyväksyä painatuksia paikan päällä, mikä on ollut erityisen hyödyllistä COVID-19-rajoitusten aikana. EGP-prosessin avulla painotuotanto saadaan joustavammaksi ja tehokkaammaksi minimoimalla työn vaihtoajat, mikä mahdollistaa myös nopeammat asiakastoimitukset.

Marvacon myyntipäällikkö Jonas Furtemark kertoo EGP-tekniikan mahdollistavan laadukkaan, tehokkaan ja ympäristöystävällisen pakkauspainatuksen, jossa ei käytetä sekoitevärejä. Ennustettavat ja tarkat brändivärit toteutetaan digitaalisen värinsekoituksen avulla.

Share: