Noutoruokapakkauksia kuidusta Stora Ensolta

13.10.2020 13:45Uutiset » Pakkaukset
Muovisia ruokapakkauksia korvataan nyt muotoonpuristetuilla kuitupakkauksilla. Kuva: Stora Enso.

Stora Enso tuo markkinoille ympäristöystävällisiä PureFiber-noutoruokapakkauksia. Tuotteissa ei ole muovia tai perfluorattuja alkyyliyhdisteitä (PFAS), ja ne on suunniteltu korvaamaan muovisia ruokapakkauksia. Ruoka-astiat tuodaan markkinoille yhdessä tukkuyhtiö Tingstadin kanssa. Tuotevalikoima laajenee jatkossa myös muihin elintarvike- ja kulutustavarasovelluksiin.

Stora Enson kuitupohjaiset tuotteet on suunniteltu kiertotalouteen – ne ovat uusiutuvia, kierrätettäviä ja biohajoavia. PureFiber-tuotteiden hiilijalanjälki on noin 75 prosenttia pienempi kuin vaihtoehtoisilla muovi- tai sokeriruokopohjaisilla materiaaleilla. Ainutlaatuinen kuituteknologia mahdollistaa tuotteiden valmistamisen ilman muovia ja PFAS-yhdisteitä.

– Kuluttajat etsivät tuotteita, jotka on suunniteltu ympäristöystävällisempää elämäntapaa varten. He haluavat minimoida jätteen määrän ja hiilijalanjäljen sekä vähentää muovin käyttöä. Muotoonpuristetut kuitupohjaiset tuotteemme muuttavat kenttää, koska ne auttavat vahvoja tuotemerkkejä saavuttamaan kiertotalous- ja vastuullisuustavoitteensa, sanoo Sohrab Kazemahvazi, Stora Enson Formed Fiber -liiketoimintayksikön johtaja.

Stora Enso myy muotoonpuristettuja kuitutuotteita suoraan tuotemerkkien omistajille ja tukkukauppiaille. Pohjoismaissa Stora Enso tekee yhteistyötä tukkukauppias Tingstadin kanssa, joka myy PureFiber-ruoka-astioita suoraan pikaruokateollisuuden asiakkaille. Tingstad on perheyritys ja markkinoiden johtavaa kertakäyttö- ja ruokapalvelutuotteiden jakelijoita hotelli-, ravintola- ja catering-alla Pohjoismaissa.

Materiaalille voi myös painaa, kertoo Print&Medialle viestintäpäällikkö Eeva Taimisto Stora Enso Packaging Solutions -ryhmästä. Painamista ei vielä tarjota palveluna, mutta mahdollisesti tulevaisuudessa.

PureFiber-tuotteita valmistetaan Ruotsissa Stora Enson Hylten tehtaalla. Ne on valmistettu luonnonpuukuiduista, jotka ovat peräisin vastuullisesti hoidetuista metsistä. Mahdollisia sovelluksia ovat myös muut kuin elintarvikkeet muovisten kulutustarvikkeiden korvaamiseksi maataloudessa, elektroniikassa sekä kulutus- ja teollisuustuotteiden pakkauksissa.

Share: