Nestekartonkipakkaukset kiertävät hyvin Euroopassa

6.11.2020 09:43Uutiset » Pakkaukset
Valio käyttää harjakattoisissa nestepakkauksissa vain kartonkia ja biomuovia. Kuva: Tetra Pak.

Puolet nestekartonkipakkauksista kierrätetään jo Euroopassa. Kierrätysaste nousi 51 prosenttiin vuonna 2019, kertoo alan järjestö ACE. Kartonkipakkaukset ovat kehittyneet viime vuosina entistä ympäristöystävällisemmiksi, kun niissä on korvattu suojakerroksessa ja korkeissa käytettyä alkuperäistä fossiilista muovia uusiutuvilla biopohjaisilla materiaaleilla. Kartonkipakkauksilla on myös korvattu muovipakkauksia.

ACE (Alliance for Beverage Cartons and the Environment) kannustaa EU:n ja kansallisen tason päättäjiä varmistamaan, että nestekartonkipakkaukset kerättäisiin erikseen ja mahdollisimman kattavasti.

– Olemme mielissämme siitä, että näiden pakkausten kierrätysaste nousi yli 50 prosentin. Tämä todistaa, että pakkaukset ovat hyvin kierrätettäviä. Nestekartonkipakkaukset ovat turvallinen, kierrätettävä ja kestävän kehityksen mukainen pakkausratkaisu, jolla on pieni hiilijalanjälki, sanoo ACE:n johtaja Annick Carpentier.

Nestekartonkipakkausten suuret valmistajat Tetra Pak ja Elopak ovat lanseeranneet kokonaan uusiutuvilla materiaaleilla tehtyjä pakkauksia, joita ovat ottaneet laajasti käyttöön mm. Arla ja Valio. Tetra Pak ja Elopak sekä SIG Combiloc ovat ACE:n jäseniä. Niin myös BillerudKorsnäs ja Stora Enso, jotka tuottavat noin 98 prosenttia ACE:n jäsenten käyttämästä nestepakkauskartongista.

ACE järjestää yhdessä POLITICO Europen kanssa virtuaalisen tapahtuman 25.11. Sen aiheena on, onko EU valmis siihen, että kaikki pakkaukset ovat kestävän kehityksen mukaisia vuonna 2030.

Share: