Mutohin biolaktaattivärit nyt toimitusvalmiita

29.10.2010 13:07Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Mutoh_Biolactite

Suurkuvatulostinvalmistaja Mutoh tiedottaa tämän vuoden Fespassa esiteltyjen biolaktaattivärien toimituksien alkamisesta. Biolaktaatti on uusiutuvasta perusraaka-aineesta (maissi) valmistettu tulostusväri, joka soveltuu sekä rulla- että levymateriaaleille.

– Uudet Biolaktaattivärit ovat tulosta Mutohin sitoutumisesta kestävän kehityksen ja ympäristöystävällisyyteen perustuvien tulostusratkaisuiden kehittämiseen sekä olemassa oleville että uusille tulostinasiakkaille, sanoo Arthur Vanhoutte, Mutohin Euroopan toimintojen johtaja.

– Värit tarjoavat tulostuspalveluita tuottaville yrityksille mahdollisuuden tarjota kestävän ratkaisun, joka pienentää koko tuotannon ympäristöjalanjälkeä. Biolaktaatti mahdollistaa entistä tehokkaamman kierrätettävien materiaalien käytön, tehden sen kuitenkin energiatehokkaasti ja samalla liuotintulostuksen edut säilyttäen. Värin edullinen hinta-asetanta lisää entisestään mahdollisuutta tulostuskustannuksien pienentämiseen. Ja viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä seikkana, Mutohin palkittu ja edelleen yksinoikeudella tarjoama I²-lomitustekniikka vähentää hukkaprosenttia kokeilu/erehdys-tekniikan jäädessä tarpeettomaksi, Vanhoutte tiivistää.

Uusi Biolaktaattiväri on yhteensopiva Mutoh Rockhopper 3 Extreme-rullatulostimen ja Valuejet Hybrid-rulla- ja tasotulostimien kanssa. Väriä on saatavana 220ml:n ja 440ml:n kaseteissa, 880ml:n pusseissa ja litran pulloissa Mutohin maahantuojalta Sesomalta.

Biolaktaattivärin avaintiedot

* Mutoh Biolaktaatti ei perustu petrokemian tuotteisiin. 50% väristä on etyylilaktaattia, ainesosaa, joka on tuotettu maissista

* Värit eivät levitä liuotinhöyryjä työtilaan ja eivät siksi vaadi erillistä ilmastointia.

* Värit ovat otsonineutraaleita eivätkä vapauta otsonikerrosta heikentäviä ainesosia

* Värit kuivuvat välittömästi, joten erillisiä kuivureita ei tarvita

* Värit kiinnittyvät ja kuivuvat normaaleissa tulostuslämpötiloissa. Rullatulostuksessa kulutetaan tulostuksen aikana vain 600 wattia

* Erittäin laaja väriavaruus ja hyvä kiillon säilyvyys

* Vähäinen huoltotarve – verrattavissa Ecosolvent Ultraan

Share: