Muovipusseja aiotaan tehdä puukuidusta

12.10.2015 09:01Uutiset » Tuotteet ja palvelut

PAPTIC-muovipusseja-vtt

Startup-yritys Paptic Oy on saanut sijoittajat innostumaan uudesta muovin korvaajasta. Papticin patentoitu teknologia mahdollistaa uuden mullistavan puukuitutuotteen valmistuksen, jolla on muovinkaltaisia ominaisuuksia. Sillä voi korvata esimerkiksi muovikalvoa pusseissa ja pakkauksissa.

Yrityksen käyttämä uusi teknologia perustuu VTT:llä tehtyyn pitkäjänteiseen kuitutuotteiden ja -prosessien tutkimustyöhön.  Yhtiö keräsi ensimmäisellä rahoituskierroksella huhtikuussa sijoituksina 1,1 miljoonaa euroa. Rahat käytetään tekniikan kehittämiseen.

Paptic-tuotteen valmistus aloitetaan pienessä mittakaavassa jo syksyllä 2015 Espoon Otaniemessä KCL:n pilottitehtaalla. Papticin ja KCL:n yhteistyöllä tehtaan paperikone muutetaan tarkoitukseen soveltuvaksi. Koneella tehdään materiaalia asiakkaiden kanssa toteutettaviin testikampanjoihin. Testaamisen avulla varmistetaan, että tuote on jalostettavissa ja yhteensopiva toimitusketjun kanssa.

Seuraavassa vaiheessa yhtiön on tarkoitus testata uuden pakkausmateriaalin tuotantoa teollisessa mittakaavassa. Tavoitteena on käynnistää Paptic-materiaalin kaupallinen valmistus vuonna 2016. Yhtiö etsii tällä hetkellä kumppaneita arvoketjusta teollisen tuotannon testaamiseen ja kaupalliseen yhteistyöhön.

Share: