Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Metsä Board perustaa Äänekoskelle osaamiskeskuksen

5.6.2019 14:46Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Metsä Boardin uusi osaamiskeskus yhdistää pakkaussuunnittelun sekä tutkimus- ja kehitystoiminnan. Kuva: Metsä Board.

Metsä Board perustaa Äänekoskelle osaamiskeskuksen (Excellence Centre), joka keskittyy kartonki- ja pakkausinnovaatioihin. Uusi osaamiskeskus yhdistää pakkaussuunnitteluosaamisen sekä tutkimus- ja kehitystoiminnan saman katon alle, ja vauhdittaa näin tulevaisuuden kartonkien ja pakkausratkaisujen kehitystä.

– Uusi osaamiskeskus mahdollistaa laaja-alaisen yhteistyön. Erityisesti pakkaussuunnittelun osalta voimme nyt tehdä entistä laajempaa yhteistyötä läpi koko arvoketjun. Keskus mahdollistaa yhteiset pakkaussuunnittelutyöpajat ja innovaatiotilaisuudet yhdessä asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneittemme kanssa, ja auttaa hyödyntämään entistä paremmin kevyiden ensikuitukartonkien tarjoamat mahdollisuudet, sanoo Sari Pajari, Metsä Boardin myynti- ja markkinointijohtaja.

Keskuksen sijainti jopa maailman mittakaavassa ainutlaatuisessa biotalouden ekosysteemissä on ihanteellinen. Samalla alueella sijaitsevat myös esimerkiksi Metsä Groupin uuden sukupolven biotuotetehdas, Metsä Boardin kartonkitehdas, Pro Nemus -vierailukeskus sekä Metsä Springin ja Itochu Corporationin teollinen koelaitos, joka alkaa valmistaa tekstiilikuitua paperisellusta 2019 lopussa.

Keskus tulee sisältämään toimistotiloja, laboratorion, tutkimus- ja kehitystilat, pakkaussuunnittelustudion sekä asiakaspalautekeskuksen. Hanke etenee kesällä alkavan rakennussuunnittelun myötä. Uuden osaamiskeskuksen on määrä aloittaa toimintansa vuonna 2020.

Share: