Metsä Board panostaa pakkausinnovaatioihin

8.9.2020 15:25Uutiset » Pakkaukset
Uudessa keskuksessa kehitetään kuitupohjaisia pakkauksia. Kuva: Metsä Board.

Metsä Board on avannut uuden osaamiskeskuksen, joka sijaitsee Äänekosken ainutlaatuisessa biotalouden ekosysteemissä. Yrityksen mukaan kasvava kulutus ja vastuullisten pakkausratkaisujen kysyntä vauhdittavat tarvetta uusille innovaatioille.

Osaamiskeskuksen tavoitteena on vauhdittaa materiaali- ja pakkausinnovaatioita hyödyntäen huipputeknologiaa tutkimus- ja kehitystyössä, pakkaussuunnittelussa ja pakkausten toiminnallisuuden kehittämisessä sekä tarjota yhteistyöalusta asiakkaille ja teknologiakumppaneille maailmanlaajuisesti.

– Pakkausten määrän kasvaessa tarvitaan uusia, vastuullisia ratkaisuja, joilla voidaan korvata fossiilipohjaisia materiaaleja ja helpottaa pakkausten kierrätettävyyttä. Uusi osaamiskeskuksemme auttaa kehittämään kartonki- ja pakkausratkaisuita, jotka ottavat huomioon koko arvoketjun eikä vain osia siitä. Nyt saatavilla olevan tietotaidon, osaamisen ja työkalujen avulla voimme optimoida suorituskyvyn koko pakkauksen elinkaaren ajan, sanoo Metsä Boardin toimitusjohtaja Mika Joukio.

Noin 1 500 neliömetriä kattava osaamiskeskus sisältää tutkimus- ja kehitystilat, pakkaussuunnittelustudion, asiakaspalautekeskuksen ja huippumodernin laboratorion, joka tarjoaa yli 100 erilaista mittaus- ja analyysimenetelmää. Keskuksen palveluihin lukeutuvat myös virtuaalinen myymäläympäristö ja tietokonepohjainen (CAE) simulaatiotyökalu, jolla voidaan analysoida ja mallintaa pakkauksen suorituskykyä.

Osaamiskeskus yhdistää Metsä Boardin omien asiantuntijoiden syvällisen osaamisen kuitupohjaisten pakkausratkaisujen osalta sekä kumppanien – kuten materiaali- ja teknologiatoimittajien, startup-yritysten sekä yliopistojen ja tutkimusyritysten – osaamisen. Osana yhteistyökonseptia osaamiskeskus tarjoaa myös virtuaalisia työpajoja, jotka mahdollistavat yhteisprojektit ja -kehittämisen silloin, kun fyysiset tapaamiset eivät ole mahdollisia.

Maailmankin mittakaavassa ainutlaatuiseen Äänekosken biotalousekosysteemiin kuuluu muun muassa uuden sukupolven biotuotetehdas, kartonkitehdas, vaneritehdas, Pro Nemus -vierailukeskus ja tekstiilikuitujen valmistusta testaavasta koelaitos.

Share: