Metsä Boardille uusi kartongin tuotantotapa

28.5.2015 07:24Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Metsä Board testaa vaahtorainausta tuotannossa Kyron tehtaallaan Kyröskoskella. Metsä Board on jo vuosia kehittänyt tätä teknologiaa kaupalliseen käyttöön. Tekniikan odotetaan tuovan merkittäviä etuja yrityksen asiakkaille.

Vaahtorainausteknologiassa vesi-kuituseos ilmastetaan pienillä kuplilla, mikä tekee kartongista bulkkisemman ja keventää kartongin painoa. Vaahdon avulla kuidut myös asettuvat tasaisemmin rainalle, mikä parantaa kartongin formaatiota ja sitä kautta tasalaatuisuutta sekä ulkonäköä. Vaahtorainaus vähentää myös raaka-aineiden, energian ja veden käyttöä.

– Vaahtorainausteknologia on osoittautunut toimivaksi jo laboratorio-olosuhteissa, mutta myös testikoneilla. Lupaavien testien ja esitutkimusten perusteella olemme päättäneet investoida teknologian jatkokehitykseen tuotanto-olosuhteissa. Tavoitteemme on tarjota asiakkaillemme yhä tehokkaampia ja ympäristöystävällisempiä kartonkeja tulevaisuudessa, Metsä Boardin toimitusjohtaja Mika Joukio sanoo.

Metsä Board on vaahtorainauksen kehittämisen edelläkävijä. Yhtiö on osallistunut FIBICin kautta VTT:n tutkimus- ja kehitysohjelmiin, joita on vauhditettu Tekesin rahoituksella. Teknologian Metsä Boardin Kyron tehtaalle asentaa Valmet.

Share: