Meiran uusi kahvibrändi on alumiiniton

30.9.2020 09:56Uutiset » Pakkaukset
Vallilan paahtimon kahvipakkaus on tehty perinteisen alumiinia sisältävän laminaatin sijasta täysin alumiinittomasta ja osittain uusiutuvista kasviperäisistä raaka-aineista. Kuva: Meira.

Meira on lanseerannut uuden Vallilan paahtimo -kahvibrändin. Se on tiedotteen mukaan vastuullisesti valmistettua kahvia, ja pakkauksessa ei käytetä lainkaan alumiinia. Pakkauksen hiilijalanjälki on 45 % pienempi kuin tavallisen kahvipaketin jälki.

Kahvimarkkinoilla on käynnissä uusien brändien lanseeraus, jota vauhdittaa artesaanipaahtimoiden ilmaantuminen suurempiin kaupunkeihin. Paulig ja Meira ovat tuoneet markkinoille vanhojen tuttujen brändien laajennuksia ja myös kokonaan uusia brändejä. Niissä on usein kärkenä ollut maa tai joku kaupunki.

Meira omistaa uuden brändinsä ”maailman kahvipääkaupunginosalle Vallilalle”, jossa Meiran paahtimo sijaitsee. Uusi brändi täydentää Kulta Katriinan premium-tuotevalikoimaa lokakuussa. Vallilan paahtimon korkealaatuiset single origin -kahvit on tuotettu vastuullisesti pavusta pakettiin.

– Olemme erittäin ylpeitä näistä kahveista ja siitä, mitä ne kertovat Vallilan alueen ja koko Suomen kahvikulttuurista. Nämä kahvit ovat todellinen makuelämys, unohtamatta vastuullista tuotantoa, aina viljelymaista pakkaukseen, sanoo Eriika Reiss, Meiran kahveista vastaava tuoteryhmäpäällikkö.

Kahvipakkaus on tehty perinteisen alumiinia sisältävän laminaatin sijasta täysin alumiinittomasta ja osittain uusiutuvista kasviperäisistä raaka-aineista. Näin ollen pakkauksen hiilijalanjälki on 45 % pienempi. Uuden paketoinnin kehittämisen kulmakivenä toimivat Meiran mukaan ympäristöystävälliset materiaalit, optimoitu paketin koko jätteen vähentämiseksi sekä kyky säilyttää kahvin autenttinen maku.

Uudet kahvipaketit on kehitetty yhteistyössä Amcorin kanssa ja niissä käytetään Amcorin AmLite barrieeria.

– Käyttöönottoprosessi oli hyvin yksinkertainen: meidän ei tarvinnut vaihtaa koneistoamme, jotta pystymme tuottamaan uusiutuvista raaka-aineista tehtyjä pakkauksia. Meille oli erityisen tärkeää, että kahvin tuotanto, laatu ja tuoteturvallisuus pysyvät korkealla tasolla, iloitsee Eemil Ristaniemi, kahvin tuotekehitysasiantuntija.

Alumiinin korvaaminen pakkauksissa ei ole kahvin valmistajille helppoa, sillä tällä materiaalilla on erinomainen suojauskyky. Siksi sitä käytetään edelleen yleisesti myös makeisten pakkauksissa. Alumiinin tuotanto kuluttaa ympäristöä, mutta toisaalta se voi materiaalina kiertää ikuisesti.

Reino Lantto

Share: