Lingsoft julkaisi tarkistimen QuarkXPress 7:ään

11.3.2008 14:30Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Lingsoft Proofreader for Quark 7 on Microsoft Office -ohjelmista tuttu kielentarkistin, joka on nyt saatavilla myös QuarkXPress-laajennuksena. Ohjelmasta on viisi eri kieliversiota (suomi, ruotsi, norjan bokmål, tanska, saksa), ja se on saatavilla sekä Windows- että Mac-ympäristöihin. Ohjelma sisältää laadukkaan tavutus- ja oikolukutoiminnon sekä muokattavan käyttäjäsanaston.


Lingsoft Proofreader for Quark 7:n sisältämät oikoluku- ja tavutusohjelmat perustuvat Lingsoftin maineikkaaseen kaksitasomorfologiaan. Uuden kielentarkistusohjelman ominaisuuksia:

* tunnistaa kunkin kielen perussanaston kaikki kieliopillisesti hyväksyttävät johdokset, niistä muodostetut yhdyssanat ja taivutusmuodot
* tunnistaa tavurajat morfologisen sana-analyysin perusteella ja tarjoaa oikean ehdotuksen useimmissa tapauksissa
* sisältää suomenkielisenä versiona myös noin 9 000 sanan teknis-kaupallisen oikeinkirjoitussanaston ja antaa korjausehdotuksia myös monimutkaisille yhdyssanoille
* toimii QuarkXPressin ja QuarkCopyDeskin omien käyttöliittymien kautta
* hyödyntää käyttäjän itse lisäämiä sanoja ja tavutussääntöjä.

– Tämä tuotejulkistus noudattaa Lingsoftin strategiaa tuottaa laadukkaita tarkistimia eri ympäristöihin, jotta kielentarkistus toimisi hyvin läpi kaikkien työvaiheiden niin lehtitaloissa kuin vaikkapa mainostoimistoissa. Onhan Lingsoft jo aiemmin tuottanut tarkistimet Microsoft Office -tuotteisiin ja Adobe InDesigniin ja InCopyyn, toteaa Lingsoftin myynti- ja markkinointijohtaja Ari Nyfors.

Lisätietoja www.lingsoft.fi.

Share: