Lakritsitalo erottautuu erikoispakkauksilla

7.5.2020 14:55Uutiset » Pakkaukset
Kouvolan Lakritsin toimitusjohtaja Timo Nisula ideoi 800 kilon ennätyssuuren makeispussin. Kuva: Kouvolan Lakritsi/ Johannes Wiehn.

Kouvolan Lakritsi on pystynyt erottumaan muista lakritsin tekijöistä erikoisilla pakkauksillaan. Viimeinen veto tässä suhteessa olisi pääseminen Guinnesin maailmanennätysten joukkoon maailman suurimmalla makeispussilla. Se punnittiin torstaina ja sisälsi 829 kiloa lakritsia.

Paino punnittiin Guinnessin hyväksymällä virallisella vaa’alla ja punnituksen on oikeaksi todistanut kolme ulkopuolista tarkastajaa. Maailmanennätys vahvistuu noin viikon sisällä.

Pussiennätyksen tavoittelu lähti liikkeelle Kouvolan Lakritsin toimitusjohtaja Timo Nisulan ideasta. Pussipakkaus syntyi kuution vetoisesta kangaspussista, jonka sisällä on tuhat kiloa kestävä säkki. Tällaisissa tuhannen kilon säkeissä tehtaalle tuodaan sokeria.

Ennätyspussin lakut on tarkoitus pussittaa ja lahjoittaa hyväntekeväisyyteen.

Kouvolan lakritsia alettiin valmistaa sodan jälkeen vuonna 1945, vaikka firman nimi muuttuikin Kouvolan lakritsiksi vasta 19p8. Nykyinen lakritsiresepti on peräisin 60-luvulta.

Jouluksi suunniteltiin lakritsitalo
Lakritsitalo on aikaisemminkin tehnyt todella näyttäviä lakritsipakkauksia. Viime jouluna kauppoihin tuotiin talon muotoinen joulukalenteri, jolle oli suunniteltu myös omat myyntitelineet. Kouvolan Lakritsi on myös tehnyt iltalaukulta näyttävän kartonkipakkauksen, joka jäljittelee nahkaa. Vuonna 2016 lanseerattiin Kummituksen muotoinen pakkaus. Se sisälsi Eero Aarnion suunnittelemia  design-makeisia.

Nisula kertoo, että erikoisilla pakkauksilla on saatu positiivista palautetta ja näkyvyyttä.

Reino Lantto


Viime jouluna Kouvolan Lakritsi toi kauppoihin talon muotoisen joulukalenterin. Kuva: DS Smith.
Share: