Lääkepakkauksiin kevyempiä kartonkeja

27.11.2013 09:05Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Lääketeollisuus voi nyt käyttää pakkauksissaan kevyempiä kartonkeja kuin koskaan. Stora Enso, pakkausvalmistaja Edelmann ja pakkauslaitteiden toimittaja Uhlmann ovat testanneet ja hyväksyneet kevyemmän neliöpainoltaan 215 gramman Tambrite-kartongin lääkepakkausten valmistamiseen nopeilla valmistuslinjoilla.

Testit osoittivat, että kevyempää kartonkia voidaan hyvin käyttää tavallisen 250 gramman kartongin sijasta ilman kompromissia käytettävyyden suhteen. Pakkauksen keventäminen tarjoaa säästöjä ja ympäristöhyötyjä koko tuotteen elinkaareen.

Kehitysprojekti alkoi vuoden 2012 lopussa painamiskokeilla, joissa testattiin Tambriteä ja useita kilpailevia 250 gramman kartonkeja. Edelmann valmisti pakkauskartonkeja kolmessa koossa ja painamiskokeet tehtiin Ulhmannin korkean teknologian tuotantolinjalla maksimivauhdilla 300 laatikkoa minuutissa. Tambriten kevyemmät vaihtoehdot 235, 225 ja 215 grammaa toimivat moitteettomasti täydellä ajovauhdilla.

Kevyempiä kartonkeja esiteltiin äskettäin Fachpack-messuilla Saksassa. Edelmann markkinoi uutta pakkausratkaisua nimellä ValueCase.

Kuva Tambrite-esite, StoraEnso.

Share: