Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Kotiliesi juhlii 95 vuotta taidekannella

17.11.2017 08:19Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Suomen vanhin naistenlehti Kotiliesi juhlii 95-vuotista taivaltaan juhlanumerolla. Eilen ilmestyneessä numerossa on poikkeuksellisesti kaksi kantta. Tilaajaversiossa päällimmäisenä on taitelija Karoliina Hellbergin Kotiliedelle maalaama taideteos.

Teoksen innoittajana ovat taiteilija Martta Wendelinin rakastetut Kotiliesi-kannet. Irtonumeroversiossa päällimmäiseen kanteen on kuvattu näyttelijä Krista Kosonen, joka on yksi 22-sivuisen lifestylekokonaisuuden kahdeksasta tunnetusta mallista.
– Kotiliesi tunnetaan maalauskansistaan. Päätimme kunnioittaa Martta Wendelinin työtä tuomalla maalauskannet tähän päivään hänen hengessään. Kutsuimme tekijäksi taiteilija Karoliina Hellbergin, Kotilieden vastaava päätoimittaja Saija Hakoniemi kertoo.

Kotiliesi on kahden viime vuoden aikana uusiutunut voimakkaasti.  Lehden haluttavuuden lisääntyminen näkyy erityisesti irtonumeromyynnin kasvuna. Kappaleilla mitaten lehden irtonumeromyynti kasvoi 22 prosenttia ja euroilla mitaten 13 prosenttia. Samaan aikaan kotimaisten naistenlehtien myynti koko markkinassa on laskenut kappaleissa 6,7 ja euroissa 9,7 prosenttia (Lehtipisteen laskutusmyynti 1-9/2017).

Kotiliesi on vahvistanut asemiaan myös verkossa. Sivulatausten määrä on kasvanut viimeisen vuoden aikana sadalla tuhannella. Verkossa luetuinta sisältöä ovat ruokaohjeet. Kotiliesi.fi:n suurin kävijäjoukko ovat 18–25-vuotiaat.

Kotiliesi on Otavamedian kodin lehtiä, joihin kuuluvat lisäksi Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Kotilieden lukijamäärä on 250 000 ja kokonaistavoittavuus 357 000 (KMT syksy 2016, kevät 2017).

Share: