Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Kompostoituva väri HP:n uusi valtti

14.6.2019 08:50Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Irlantilainen Foxpak tuottaa uudessa painotalossaan digipainettuja pakkauksia, jotka voidaan kompostoida tai kierrättää. Kuva: HP.

Ympäristöystävällisyys on yhä tärkeämpi asia painamisessa, varsinkin pakkausten painamisessa. HP on nyt saanut uuden valtin pakkausten digipainamisessa, kun Indigo-painokoneiden värit on sertifioitu kompostoituviksi. Tämä edistää elintarvikepakkausten kestävää kehitystä.

Sertifikaatit on myöntänyt TUV Austria ja ne koskevat sekä kompostointia kotona että teollista kompostoimista. HP Indigo ElectroInks -värejä voidaan näin käyttää kompostoituvissa pakkauksissa nykyisten säännösten kuten EU:n EN 13432. 2 mukaisesti.

– Kestävän kehityksen mukaisten pakkausratkaisujen kysyntä ohjaa valmistajia digipainamiseen, jonka avulla voidaan merkittävästi pienentää painamisen ympäristökuormaa. Indigo-painamisessa ei tarvita levyjä ja voidaan tehdä pienempiä eriä. Jätteen ja varastohävikin määrä vähenee, sanoo HP Indigo -liiketoimintaa johtava Alon Bar-Shany.

HP esittelee kestävän kehityksen mukaisia pakkausten tuottamisen ratkaisujaan Dscoop-tapahtumassa Espanjassa kesäkuussa ja Labelexpo-messuilla syyskuussa Belgiassa.

Share: