Käärepakkauksiin lisää paperivaihtoehtoja

5.10.2020 10:20Uutiset » Pakkaukset
BillerudKorsnäsin paperipakkaus korvaa makeisten muovipakkauksia. Kuva: BillerudKorsnäs.

Makeisia ja välipalatuotteita pakataan yleisesti muovi- tai alumiinilaminaatista tehtyihin pakkauksiin. Näiden vaihtoehdoksi kehitetään yhä enemmän paperikuituun perustuvia pakkauksia, joilla on riittävän hyvät suojausominaisuudet. BillerudKorsnäs tuo yhdessä Syntegonin kanssa markkinoille paperipohjaisen flow wrap -pakkauksen, joka sopii nykyisille pakkauslinjoille.

Metsäyhtiö BillerudKorsnäsin mukaan uusi tuote on valmistettu ensikuidusta ja sillä on hyvät barrieeriominaisuudet. Pakkaus voidaan kierrättää paperinkeräyksessä. Se sopii hyvin esimerkiksi suklaapatukoihin ja leipomotuotteisiin.

Pakkauskoneiden valmistaja Syntegon on kehittänyt pakkauslinjoille “paper-ON-form” -päivityspaketin, joka voidaan asentaa nykyisiin Syntegonin horisontaalisiin käärepakkauslaitteisiin. Pakettia käytetään jo kansainvälisten suklaatuottajien tuotantolinjoilla.

Nestlé on kehittänyt välipalatuotteisiin YES! Snack bar -ratkaisun, jossa makeisia voidaan pakata ensi kertaa paperikääreeseen korkean nopeuden flow wrap-pakkauskoneilla. Yrityksen mukaan 300 patukkaa minuutissa on vaatinut tähän asti muovipohjaista pakkausta.

Suomessa Pyroll on kehittänyt FlowPap Evo -paperipakkausradan, joka on käytettävissä jo olemassa olevilla pakkauskoneilla. Pakkaus suojelee pakattavia tuotteita samalla tavalla kuin tavanomaiset muovipohjaiset kuiville elintarvikkeille suunnitellut pakkausradat, kunhan pakattava tuote ei itsessään vaadi erityisen matalaa vesihöyryn– tai kosteudenläpäisyä.

FlowPap Evo -tuotteet valmistetaan FSC-sertifioidusta paperista ja korkealuokkaiset painatukset niihin tehdään vesiohenteisilla painoväreillä. Materiaali voidaan myös ikkunoida.

FlowPap Evo on Pyrollin kehittämä uusi paperipakkaus. Kuva: Pyroll.
Share: