Juhlajuomille kehitetään pikaria kartongista

17.6.2020 08:51Uutiset » Pakkaukset
Uusi kartonkipikari korvaisi tavallisia muovista tehtyjä juomapikareja. Kuva: Metsä Board.

Metsä Board ja suomalainen startup-yritys Esbottle kehittävät yhdessä uudenlaista ekologista ja esteettistä kartonkipikarikonseptia, joka vastaa tarpeiseen vähentää muovin käyttöä. Korkeaseinäinen pikari olisi tyylikäs ratkaisu juhlajuomille sekä kevyt ja helppo kuljettaa ja kierrättää.

Pikari voidaan personoida perinteisiä painomenetelmiä käyttäen sekä erikoisefektien avulla.

Espoossa toimiva Esbottle kehittää tiedotteen mukaan innovatiivisia, vastuullisia ja korkealaatuisia ratkaisuja juoma- ja ruokateollisuuteen. Juhlajuomapikarin uudenlainen muoto on tulosta Esbottlen ja Metsä Boardin pakkaussuunnittelutiimin yhteistyöstä. Kartongista valmistetun pikarin voi kuljettaa ja kierrättää tehokkaasti kuppi- ja jalkaosa sisäkkäin.

– Testaamme nyt konseptia ja tutkimme materiaalivaihtoehtoja yhdessä Esbottlen kanssa, ja selvitämme samalla markkinoiden kiinnostusta. Tarkastelemme myös muita mahdollisia käyttökohteita. Mielestäni tämä innovatiivinen juhlajuomapikari on erinomainen esimerkki kartongin potentiaalin, designin ja uuden teknologian yhteensovittamisesta ekologisella tavalla, kertoo EMEAn & APACin pakkaussuunnittelujohtaja Ilkka Harju Metsä Boardista.

Share: