Iltalehdillä miljoonia lukijoita viikoittain

2.4.2015 08:42Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Iltapäivälehdet tavoittavat miljoonia lukijoita viikoittain uuden KMT-tutkimuksen mukaan. Lehtien käyttäjistä jo kolme neljäsosaa seuraa lehteä digitaalisilla välineillä. Myös HS:llä ja monilla talouslehdillä yli puolet lukijoista tulee digikanavilta.

MediaAuditFinlandin uudessa KMT-tutkimuksessa on ensi kertaa tuotettu lehtien kokonaistavoittavuuden tulokset yhdistämällä painetun lehden lukijamäärät tuoreeseen TNS Metrix Paneelin tietoon. Kokonaistavoittavuus ilmaistaan lehden viikoittain eri kanavissa tavoittamana lukija/käyttäjämääränä.

Ilta-Sanomat on selvästi Suomen suosituin lehti, sillä sen kokonaistavoittavuus on 2,45 miljoonaa lukijaa viikossa. Toiseksi pääsi Iltalehti 2,19 miljoonalla lukijalla. Myös HS pääsi vähän yli kahteen miljoonaan lukijaan.

Aikakauslehdistä Pirkka tavoitti 2,78 miljoonaa lukijaa, joista vain pieni osa luki lehteä diginä. Yhteishyvän kokonaistavoittavuus oli 2,05 miljoonaa ja Aku Ankan 838 000.

Matkapuhelimien ja tablettien käyttö lehtien seuraamiseen on lisääntynyt viime vuosina nopeasti. Painettu lehti on kuitenkin edelleen selvästi suosituin lukuväline, ja sen kautta lehteänsä seuraa 88 prosenttia tutkituista.

Share: