HP:lla uusi mustepatruunoiden kierrätysohjelma

11.3.2008 14:25Uutiset » Tuotteet ja palvelut

HP on tehnyt teknisen läpimurron, jonka ansiosta kierrätysmuovia voidaan käyttää HP:n mustepatruunoiden tuotannossa. Uutta prosessia käyttäen on valmistettu jo yli 200 miljoonaa mustepatruunaa. Viime vuonna HP käytti noin 2 268 tonnia kierrätysmuovia mustepatruunoiden tuotantoon ja lupaa kaksinkertaistaa määrän tänä vuonna.


HP:n innovatiivinen kierrätysprosessi hyödyntää kierrätysmuovin eri lähteitä ja laatuja vesipulloista HP:n omiin mustepatruunoihin. Mustepatruunoiden materiaalien uusiokäytön lisäksi kierrätysmateriaalin käytön etuja ovat energiansäästö ja muovijätteen vähentäminen. HP on uusiokäyttänyt jo 200 rekkalastillista muovia.

– Kehittämällä kierrätysteknologiaa HP:n mustepatruunojen valmistamiseen pienennämme HP:n ekologista jalanjälkeä, sanoo HP:n IPG Supplies -yksikön johtaja Michael Hoffman.

– HP:n investoinnit kierrätysinfrastruktuuriin tekivät tämän uudistuksen mahdolliseksi. Mutta tämä on meille vasta alkua.

HP:n insinöörit, kemistit ja kumppanit paneutuivat prosessin kehittämiseen löytääkseen tavan käyttää kierrätysmateriaalia lopputuotteen laadun ja luotettavuuden kärsimättä. HP:n Planet Partners -ohjelman kautta palautetut mustepatruunat käyvät läpi monivaiheisen kierrätysprosessin, joka erittelee muun muassa muovit ja metallit. Muoviosat yhdistetään muovipulloista saatavaan hartsiin ja seostusta edistäviin lisäaineisiin, jotta materiaalista saadaan korkealaatuista.

Kierrätysmateriaalin osuus HP:n uusissa mustepatruunoissa käytetyssä muovissa vaihtelee 70 ja 100 prosentin välillä. HP on lisäksi kehittänyt tavan, jolla uusiomuovi muovataan mustepatruunoiksi sen sijaan, että vanhoja mustepatruunan osia käytettäisiin sellaisenaan, kuten muut yritykset tekevät.

Tunnustusta toimialalta

Amerikkalainen muovi-insinöörien yhdistys (Society of Plastics Engineers) aikoo myöntää HP:lle arvostetun ympäristöjohtamisen palkinnon Global Plastics Environmental Conference -tapahtumassa maaliskuussa.

– Se, että HP käyttää kierrätettyä muovia niinkin vaativaan tarkoitukseen kuin mustepatruunoiden valmistukseen, on ennennäkemätön tekninen innovaatio. Tämän merkittävän saavutuksen takana on vuosien työ, sanoo yhdistyksen ympäristöjaoksen viestintäjohtaja Larry Koester.

HP:n Planet Partners -kierrätysohjelman kautta mustepatruunoiden palauttamisesta on tehty ilmaista ja helppoa yli 45 maassa. Asiakkaat voivat olla varmoja, että Planet Partners -ohjelman kautta palautettuja mustepatruunoita ei täytetä tai myydä uudelleen, saati viedä kaatopaikalle.

Lisätietoja www.hp.com/go/recycledplastic.

Share: