HP Scitexin tulostinväreille Joutsenmerkki

23.3.2010 10:15Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Teollisen suurkuvatuotannon ratkaisuja sisältävän HP Scitex ‐tulostinryhmän viisi tulostinväriä ovat saaneet Pohjoismaiden virallisen ympäristömerkin (Nordic Swan). Kemikaalikoostumustensa ansiosta hyväksytyt tuotteet saavat Suomessa Joutsenmerkki-tunnuksen.

SFS‐ympäristömerkinnän mukaan Joutsenmerkki‐tuotteet huomioivat ympäristövaikutukset monipuolisesti koko tuotteen tai palvelun elinkaaren ajan. Sertifiointia edeltävissä tiukoissa arviointitesteissä tuotteiden on tullut osoittaa ympäristövaatimusten laaja toteutuminen. Joutsenmerkin saaneet tuotteet kuuluvatkin Pohjoismaissa vähiten saastuttaviin suurkuvatuotannon tuotteisiin.

Yksi ympäristösertifikaatin saaneista väreistä oli HP Scitex XP222, jota käyttävät suuria määriä rullamateriaaleja tuottavat HP Scitex XP5100, HP Scitex XP2100, HP Scitex XP5300 ja HP Scitex XP2300 ‐tulostimet. UV-tulostinväreistä hyväksynnän saivat myös HP Scitex TJ200‐ ja HP Scitex FB221, joita käytetään esimerkiksi suuren tuotantokapasiteetin HP Scitex TJ8550 ja HP Scitex FB7500‐ tasotulostimissa.

HP Scitex FB6700 tulostimen vesipohjaiset HP Scitex WB300‐tulostinvärit ja tuotannon oheiskemikaalit, HP Scitex PT10 ja PT20 saivat myös Joutsenmerkki‐tunnuksen.

Liuotinpohjaisista väreistä vihreämpien tuotteiden listalle pääsivät myös HP Scitex
TJ100, joita käytetään HP Scitex TJ8350‐tulostimessa.

Suurkuvatulostinväreistä Joutsenmerkki-hyväksynnän ovat jo aiemmin saaneet vesipohjaiset lateksivärit HP 786 ja HP 789, joita käyttävät markkinoiden viimeisimmät innovaatiot, HP Designjet L65500 ja HP Designjet L25500 ‐tulostimet. Nämä lateksiteknologiaan hyödyntävät rullatulostimet tuottavat sekä sisä‐ että ulkokäyttöön soveltuvia korkealaatuisia kuvia. Ympäristömerkin saaneisiin HP Designjet-ryhmän tuotteisiin kuuluu myös valokaappimateriaaleja ja taidetulosteita
tuottavan HP Designjet Z6100‐tulostimen vesiliukoiset HP91‐värit.

HP on vihreämmän suurkuvatuotannon innovatiivinen suunnan näyttäjä. Yritys kehittää jatkuvasti markkinoille uusia tuotteita strategisen HP Design for Environment ‐ohjelmansa mukaisesti. Yksi digitaalisen opastetuotannon laiteratkaisuista on korvata silkkipainaminen opastetuotantoa tehostavalla tulostinratkaisulla käyttäen samalla ympäristöä kunnioittavia värejä ja kierrätettäviä tuotantomateriaaleja. HP
kehittänyt myös kierrätys‐ ja take back ‐palveluja, joita toteutetaan
maakohtaisesti eri laajuisesti koneiden, varaosien ja tulostusmateriaalien osalta.

Lisätietoa: http://www.seri‐deco.fi

Share: