Ginipakkaus menestyi efektikilpailussa USA:ssa

11.5.2020 15:31Uutiset » Pakkaukset
Arctic Blue Gin -pakkaus on koristeltu hologrammikuviolla ja metallifolioinnilla. Kuva: Metsä Board.

Metsä Boardin suunnittelema ja Hazen Paper Companyn toteuttama Arctic Blue Gin -pakkaus on voittanut 2020 Product of the Year -palkinnon. Metsä Board suunnitteli pakkauskonseptin, jossa yhteensovitettiin valokuvaaja Eeva Mäkisen revontulikuva sekä vaativat ja uniikit erikoisefektit.

Kilpailun järjesti Yhdysvalloissa toimiva AIMCAL (Association of International Metallizers, Coaters and Laminators).

– Erittäin haastavan hologrammikuvion tuottaminen vaatii paljon kartongilta. Kartongin on oltava sileää ja jäykkää, jotta hologrammi kiinnittyy kartonkiin ilman virheitä, Metsä Boardin kartongin pinta on erittäin tasainen ja sillä on hyvät nuuttaus- ja taivutusominaisuudet. Lisäksi se on kustannustehokas ja ympäristöystävällinen materiaali. Se on optimaalinen kartonki metallisointiin, ja sopii hyvin lujuutensa ja pintansa vuoksi korkealuokkaisiin graafisiin tuotteisiin, kertoo Hazen Paper Companyn toimitusjohtaja John Hazen.

Vaikuttava pakkaus on tehty kevyestä ja vahvasta MetsäBoard Pro FBB Bright 350 g/m2 taivekartongista.

– Halusimme luoda kuvan kirpeästä talvi-illasta, jota leiskuvat revontulet valaisevat. Kuva pääsee todella oikeuksiinsa ja vahvistaa hyvin brändimielikuvaa, kertoo Packaging Services Director Mark Beamesderfer Metsä Boardista.

Share: