Gemalto toimittaa Suomen passit ja henkilökortit

20.1.2016 09:01Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Gemalto Oy toimittaa passeja mm. Ruotsiin, Viroon, Norjaan, Tanskaan, Belgiaan ja Luxemburgiin.
Gemalto Oy toimittaa passeja mm. Ruotsiin, Viroon, Norjaan, Tanskaan, Belgiaan ja Luxemburgiin.

Gemalto on valittu Suomen uusien biometristen passien, sähköisten henkilökorttien ja oleskelulupakorttien toimittajaksi. Sopimuksen mukaiset toimitukset alkavat vuoden 2017 alussa. Passien valmistus palaa näin Suomeen, kun niiden toimittaja vaihtuu.

Poliisihallitus valitsi Gemalton toimittajaksi kesällä 2015 järjestetyn kilpailutuksen perusteella. Poliisihallitus edusti hankinnassa myös Maahanmuuttovirastoa, Ulkoasiainministeriötä ja Väestörekisterikeskusta. Hankinnasta valitettiin, ja sopimus tehtiin vasta kun markkinaoikeus hylkäsi valituksen, jonka passien valmistaja Sagem Segenmark teki Poliisihallituksen hankintapäätöksestä.

Gemalton mukaan uudet passit vastaavat viimeisimpiä ICAOn1 -suosituksia ja varmistavat turvallisen sekä nopeamman passintarkastuksen. Passissa on useita uusia turvatekijöitä. Visuaalisessa suunnittelussa tullaan kiinnittämään erityistä huomiota suomalaisuuteen, ja Suomen 100-vuotisjuhlavuosi on graafisen suunnittelun pääteemoja. Passi suunnitellaan ja valmistetaan Gemalto Oy:ssä Vantaalla.

Poliisihallitus hankkii jo tällä hetkellä Suomen henkilökortit ja oleskeluluvat Gemaltosta. Näidenkin tuotteiden turvatekijöihin ja graafiseen ilmeeseen tehdään uuden sopimuksen myötä uudistuksia.

– Sopimus on Gemaltolle erittäin tärkeä, ja palaaminen Suomen passitoimittajaksi on merkittävä luottamuksen osoitus myös suomalaiselle työlle ja sen laadulle, toteaa Gemalto Oy:n toimitusjohtaja Tommi Nordberg.

Share: