Euroopan paras kartonkipakkaus erottuu hyllystä

8.10.2020 16:56Uutiset » Pakkaukset
Roku Gin -lahjapakkaus voitti pääpalkinnon Carton of the Year 2020 -kilpailussa. Kuva: Stora Enso.

Arvostetun Carton of the Year 2020 -palkinnon on voittanut Roku Ginin lahjapakkaus, jonka on suunnitellut ja toteuttanut Van Genechten Packaging. Pakkauksessa on monia kauniita yksityiskohtia, joita on tehty erikoistehosteilla.

Ginipakkaus on tehty Storan Enson kartongista. Tuomariston mukaan pakkauksen voittoon vaikuttivat sen esteettinen kauneus, painamisen ja viimeistelyn laatu sekä tapa millä pakkaus tuo esiin tuotteen tarinan. Pakkauksen kuusi kulmaa symboloivat kuutta japanilaista kasvia, mitä on käytetty juomassa. Kuumafolioinnilla tehdyt kukat ilmaisevat japanilaista kohteliaisuutta.

European Carton Excellence Award -kilpailun järjestävät Pro Carton, European Association of Carton and Cartonboard Manufacturers, ja European Carton Makers Association (ECMA). Palkinnot jaettiin nyt ensimmäistä kertaa virtuaalisessa palkintogaalassa.

Stora Enson kartonkia käytettiin myös viidessä muussa palkitussa pakkauksessa. Yksi niistä oli Savet he Planet- palkinnon voittanut Eco Fit Lid. Se on kertakäyttömukin kansi, joka korvaa muovikannen. Tuomariston mukaan ainoa yllätys on, että sitä ei ole keksitty aikaisemmin. Kansi sulkeutuu hyvin ja se voidaan brändätä.

Korpikuusikon hunaja paras ruokapakkaus

Metsä Board voitti kilpailun Food & Drink Virgin Fibre -luokan Korpikuusikon hunajapakkauksella. Luksuspakkauksessa on efektejä, jotka kutsuvat kuluttajia koskettamaan ja tuntemaan tuotetta. Pakkauksen suunnitteli ja toteutti Cadpack.

Metsä Boardin kartonkia käytettiin lisäksi neljässä muussa voittopakkauksessa.

Kaikki palkitut työt löytyvät tästä.

Metsä Board voitti kilpailun Food & Drink Virgin Fibre -luokan Korpikuusikon hunajapakkauksella. Kuva: Metsä Board.
Share: