Erwekolta EU-ympäristömerkittyjä painotuotteita

13.2.2015 10:59Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Painotuotteiden ostajan kannattaa panostaa ympäristöyställisyyteen hankinnoissaan. Tämä onnistuu tekemällä ympäristömerkittyjä painotuotteita. Erweko Oy on yksi harvoista suomalaisista painotaloista, joka saa käyttää EU-ympäristömerkkiä tuotteissaan. Merkki kertoo tuotteen olevan valmistettu mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittaen.

EU-ympäristömerkityn painotuotteen painamisessa voidaan käyttää vain EU-ympäristömerkin saaneita papereita. Värien ja muiden painotoiminnassa käytettävien kemikaalien tulee täyttää tiukat ympäristö- ja terveysvaikutuksia koskevat vaatimukset. Lisäksi painotuotteen tulee olla kierrätettävä. Merkki asettaa vaatimuksia myös muun muassa painon energiankulutukselle, päästöille, jätehuollolle ja jätepaperin määrälle.

Erweko on kunnostautunut ympäristöasioissa jo aiemmin. Yritys sai ensimmäisenä suomalaisena painotalona oikeuden käyttää materiaalin alkuperästä kertovaa PEFC-merkkiä. Sillä on myös oikeus käyttää FSC-merkkiä, ja Helsingin, Oulun sekä Rovaniemen painoille on myönnetty pohjoismainen ympäristömerkki eli Joutsenmerkki. Yrityksellä on lisäksi ISO 14001 -sertifikaatti.

Erwekon lisenssi kattaa erilaiset esitteet, mainosmateriaalit, lehdet ja katalogit. Vain Helprintillä ja Lönnbergillä on Erwekon lisäksi EU-ympäristömerkin käyttöoikeus Suomessa. Joutsenmerkin käyttöoikeus on huomattavasti suuremmalla joukolla.

Kuva: Erwekon Oulun painolaitos/Erweko.

Share: