Eizolta uusia LCD-näyttöjä

8.1.2009 11:46Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Erityisesti toimistokäyttöön tarkoitetuissa uusissa Eizo FlexScan S2402WSE -näytöissä on runsaasti ergonomisia ja ympäristöä säästäviä EcoView-ominaisuuksia taloudellisuuden parantamiseksi.

FlexScan S2402WSE -näytön luontainen erottelukyky on 1920 x 1200 kuvapistettä. Näytössä käytetään kierrettyä neumaattista (TN) näyttötekniikkaa. Näytön kuvasuhde on 16:10, kirkkaus 300 cd/m2, kontrastisuhde 1000:1 ja katselukulma 178° kontrastisuhteelle 5:1.

FlexScan S2402WSE -näytöissä on Auto EcoView -toiminto. Etulevyyn sijoitettu ympäröivän valaistuksen tunnistin säätää kirkkauden ihanteelliseksi, joten näyttö ei ole koskaan liian kirkas eikä liian tumma. Kun Auto EcoView on käytössä, näytön ergonomia paranee ja energiaa säästyy noin 40 %. Nämä mallit kuluttavat tavallisesti vain 23 ja 27 wattia. *

Näiden laajakulmanäyttöjen virransäästötila ja sammutusajastin vähentävät virrankulutuksen enintään 0,7 wattiin. Kun niistä katkaistaan virta, sähköä ei kulu ollenkaan. Tämä säästää sähköä ja rahaa toimistoissa, joissa energianmenot ovat kasvussa.

Eizo FlexScan S2402WSE- mallissa on myös EcoView Index -toiminto. Se esittää kirkkaudesta johtuvan energiankulutuksen näytössä, jotta käyttäjä voi säätää kirkkautta ympäristötietoisesti.

Monet uudet ergonomiset ominaisuudet auttavat torjumaan silmien väsymistä työskenneltäessä pitkään näytön edessä. Niitä ovat automaattinen näytön kirkkauden Auto EcoView -optimointi, ergonominen oikean työskentelyasennon varmistava jalusta ja EIZOn EyeCare-ohjelmisto, joka kehottaa käyttäjää pitämään taukoja silmien lepuuttamiseksi. EIZOn teettämän tutkimuksen mukaan nämä ominaisuudet eivät pelkästään vähennä silmien rasittumista. Ne myös parantavat tuottavuutta 12,5 %.*

S2402WSE -näytöissä on Eizon oman Eizo Eco Products (EEP) -ympäristömerkinnän vuoden 2009 versio. EEP otettiin käyttöön vuonna 2002. Se asettaa tiukat sisäiset vaatimukset valmistamiselle ja pakkaukselle. Eizo Eco Products 2009 sisältää uusia vaatimuksia. Näyttö ei esimerkiksi saa kuluttaa sähköä, kun siitä on katkaistu virta. Sen on kulutettava virransäästötilassa vähemmän kuin 1,5 wattia, ja ekologisen profiilin on oltava näkyvillä osoitteessa eizo.com.

Eizon uusi EcoView NET -ohjelmisto säästää vielä enemmän energiaa käytettäessä useita näyttöjä. EcoView NET auttaa pääkäyttäjiä valvomaan kaikkien verkon FlexScan-näyttöjen virta-asetuksia. Niiden avulla voidaan esimerkiksi säätää kirkkautta, kytkeä tai katkaista virta, ottaa Auto EcoView käyttöön tai poistaa se käytöstä sekä ajastaa näyttöjen toiminta etätyönä tai paikallisesti. Tämä ohjelmisto on Microsoft® Windows Vista® -yhteensopiva, ja se tukee myös tulevia EcoView-näyttöjä.

Lisäominaisuudet

• Yksi digitaalinen DVI-D- ja analoginen D-Sub-tulo.

• DVI-tasonsäätö kuvanlaadun heikkenemisen korjaamiseksi, jos näyttö yhdistetään signaalinvaihtokytkimen tai pitkän kaapelin avulla.

• Kehittynyt gammatason tehdassäätö vähentää gammaominaisuuksien poikkeamia ja saa näytöt esittämään värit yhdenmukaisemmin.

• Kaksi sisäistä 0,5 watin kaiutinta. Jos tarvitaan suurempaa äänenvoimakkuutta, lisävarusteena on saatavana i-Sound L3 -kaiutinyksikkö (0,9 wattia).

Takuu

EIZO antaa FlexScan S2402WSE –näytöille alan johtavan viiden vuoden takuun. Takuu perustuu enintään 30 000 tunnin käyttöön.

*Tutkimustulokset ovat luettavissa osoitteessa www.eizo.com/support/wp/pdf/wp_08-001.pdf

Share: