DiPrint investoi leveän formaatin tekstiilitulostamiseen

27.8.2014 08:13Uutiset » Tuotteet ja palvelut

DiPrint Oy on tehnyt mittavan laiteinvestoinnin leveään tekstiilitulostusjärjestelmään. Hankinnan myötä DiPrintin kangastuotannon kapasiteetti on yli 3 000 neliömetriä vuorokaudessa. Investointien kokonaishinta oli noin 300 000 euroa.

Kokonaisuus pitää sisällään 3,3 metriä leveän d.gen Teleios Grande -tulostimen ja 3,6 metriä leveän Monti Antonion -kiinnitysyksikön. Tulostusjärjestelmän toimitti Signcom Oy.

Alkuvuodesta DIPrint osti kangastulosteiden myyntiin erikoistuneen Painomaa Oy:n osakekannan. Laiteinvestointi on jatkoa systemaattiselle laajentumiselle lippu- ja mainoskankaiden tuotantoon.

– Tarkoituksemme on olla Suomen laajavalikoimaisin tulostustalo. Monipuolisuutensa ja ympäristöystävällisyytensä vuoksi tekstiilitulostus syrjäyttää kovaa vauhtia perinteistä liuotintulostusta ja UV-tulostusta. Ajatuksemme on joka tapauksessa tarjota asiakkaillemme koko tulostamisen kirjo, sillä esim. tarra- ja levytuotannossa muillakin tulostusmenetelmillä on paikkansa. Monipuolisten profiiliratkaisujen myötä moni perinteinen sovellus on kuitenkin toteutettavissa entistä näyttävämmin tekstiilitulosteilla, kertoo DIPrintin toimitusjohtaja Peter Maaronen.

– Tekstiilitulostamisella voi myös korvata esim. perinteisen PVC-reikävinyylin. Kangas soveltuu lippuihin, valokaappeihin, rakennusten huputtamiseen kuin PA-torneihin, joissa PVC:tä ei voi äänentoistosyistä käyttää. Kaikki käytössä olevat kankaat ovat B1-paloluokiteltuja ja soveltuvat näin ollen sisä- ja ulkokäyttöön. Lisäksi materiaali ja värit ovat ympäristöystävällisiä ja ne voidaan hävittää energiajätteenä. PVC-banderolleja ei voi hävittää energiajätteen mukana niiden sisältämän kloorin ja ympäristömyrkkyjen takia, Maaronen toteaa.

Share: