Asiakkaiden toiveet näkyvät äitiyspakkauksessa

27.4.2020 08:16Uutiset » Pakkaukset
Tämän vuoden äitiyspakkauslaatikon ilme, Ilona Partasen suunnittelema Mustikkamaito, on yksi Kelan vuonna 2017 järjestämän äitiyspakkauslaatikon ilmeen suunnittelukilpailun voittajatöistä. Kuva: Kela/Veikko Somerpuro.

Vuoden 2020 äitiyspakkaus on pakattu kauniiseen vuodelaatikkoon, jonka on suunnitellut Ilona Partanen. Ulkohaalarin kuosi valittiin nyt ensimmäistä kertaa yleisöäänestyksellä, ja voittajakuosi valikoitui ylivoimaisella äänten enemmistöllä.

Ääniä annettiin noin 9 300, joista voittajakuosi sai noin 68 %. Valitussa kuosissa on eläin- ja luontoaiheisia kuvia tummalla pohjalla.

Tämän vuoden äitiyspakkauslaatikon ilme, Ilona Partasen suunnittelema Mustikkamaito, on yksi Kelan vuonna 2017 järjestämän äitiyspakkauslaatikon ilmeen suunnittelukilpailun voittajatöistä. Robert Lönnqvistin suunnittelema kuosi oli äitiyspakkauksen vuodelaatikossa vuonna 2018 ja kolmas voittajatyö, Aya Iwayan suunnittelema kuvitus, otetaan käyttöön myöhemmin.

Pakkauksen laatikkomalli on pysynyt entisenä, mutta sisällössä tapahtuu muutoksia joka vuosi. Vuoden 2020 äitiyspakkauksessa on yhteensä 56 hyödyllistä tuotetta vauvaperheelle. Tuotevalikoima on käyttäjien toiveiden mukaisesti säilynyt pitkälti ennallaan. Uutena tuotteena tämän vuoden äitiyspakkauksessa on jatkopalabody, josta irrotettava jatkopala tuo lisää käyttöikää myös muihin vauvan bodyihin.

Uuteen äitiyspakkaukseen valikoituneet vaatteet ovat väritykseltään neutraaleja ja helposti yhdisteltäviä. Mukana on myös värikkäitä vaatteita sekä iloisia luontoaiheisia kuoseja.

– Äitiyspakkauksen suosio pitää edelleen pintansa. Kaikista äitiysavustuksista noin 70 % jaetaan edelleen pakkauksina, kertoo Kelan etuuspäällikkö Johanna Aholainen.

Äitiyspakkauksen vaihtumisajankohta vaihtelee jonkin verran vuosittain, koska edellisen vuoden pakkaukset jaetaan ensin loppuun. Tämän vuoden pakkausta aletaan jakaa aikaisintaan touko-kesäkuussa.

Pakkauksessa on myös Sanoma Pron kustantama kirja. Kuva: Kela/Veikko Somerpuro.
Share: