Alko nostaa esiin ympäristöystävällisiä pakkauksia

3.6.2020 13:37Uutiset » Pakkaukset
Alko helpottaa vastuullisia valintoja Vihreä valinta -merkinnöillä, joiden vaatimuksiin yhä useampi tuote valikoimassa vastaa. Kuva: Alko.

Alko laajentaa ympäristövastuullinen pakkaus -symbolilla merkittyjen juomien valikoimaa kesäkuun alusta. Juoman ympäristöystävällinen pakkaus asiakkaille yhä tärkeämpää, kertoo Alko. Pakkauksen osuus juoman ilmastovaikutuksista on merkittävä.

Ympäristövastuullinen pakkaus -symboli laajenee myös väkeviin ja panimotuotteisiin. Aiemmin merkinnän alta ovat jo löytyneet viinin ja kuohuviinin kevyemmät lasipullot sekä ympäristösertifioidut juomapakkaukset. Väkevien ja panimotuotteiden osalta ympäristövastuullinen pakkaus -symboli löytyy Alkon valikoimista jo 377 tuotteelta.

Vastuullisuus toteutuu erityisesti kevyempinä pakkauksina. Pakkauksen osuus viinin ilmastovaikutuksista on kolmannes, ilman kierrätystä jopa yli 40 prosenttia. Mitä kevyempi ja kierrätettävämpi pakkaus on, sitä pienempi on myös ympäristökuormitus.

– Toisin kuin elintarviketuotteissa yleensä, viinipakkauksella on suurempi ilmastokuormitus kuin itse juomalla. Ei olekaan yhdentekevää, millaisen juomapakkauksen valitsee. Alkossa kevyet lasipullot, kartonkitetrat ja muut pienemmän hiilijalanjäljen pakkaukset ovat kasvattaneet osuuttaan kokonaismyynnistä. Kevyiden lasipullojen myynti on viime vuoteen verrattuna kasvanut lähes 10 prosenttia ja pienten viinipullojen lähes 19 prosenttia. Vaikka osuus koko valikoimastamme on edelleen vähäinen, odotamme tämän trendin kasvavan, kun tietoisuus pakkausten hiilijalanjäljestä lisääntyy, kertoo kestävän kehityksen päällikkö Laura Varpasuo.

Varpasuon mukaan Alko panostaa kevyempien juomapakkausten osuuden kasvattamiseen. Alkon tavoitteena on, että tämän vuoden loppuun mennessä 40 prosentilla tuotteista on jokin ympäristötuotetieto. Alkon hyllyjen päissä näkyviä Vihreä valinta -symboleja on kuusi: luomu, biodynaaminen, vegaaninen, alkuviini, paikallinen kestävän kehityksen sertifiointi ja ympäristövastuullinen pakkaus.

Share: