Agfa pienensi Azura-levyjen hiilijalanjälkeä

3.4.2009 10:47Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Agfa Graphics jatkaa taisteluaan pienentääkseen tuotteidensa ja prosessiensa aiheuttamaa hiilidioksidipäästön määrää. Pienillä korjaavilla muutoksilla esimerkiksi tuotteiden pakkaamisessa on pystytty saavuttamaan huima vähennys jätteen määrässä.

Agfa Graphicsin Azura- ja Amigo-painolevyissä käytetään markkinoiden johtavaa ThermoFuse-teknologiaa. Tätä teknologiaa käyttämällä pystytään vähentämään huomattavasti painolevyjen prosessoinnissa käytettävän kemian ja veden määrää ennen levyjen painoon menoa. Uudelleen suunnitelluilla pakkauksilla Agfa Graphics vähentää sekä pakkauksien purkamisessa syntyvän jätteen määrää että käytettävän energian määrää kuljetuksissa.

– Nämä kuulostavat pieniltä askelilta, mutta alamme on tosiaan liikkumassa oikeaan suuntaan. Azuran avulla tarjoamme asiakkaillemme merkittävästi puhtaamman painoprosessin. Nyt olemme vähentäneet pakkauksessa käytettävien materiaalien määrää toisella 50%:lla. Käytämme entistä vähemmän kuormalavoja sekä vähemmän materiaalia pakkausten sisä- että ulkopuolella. Tämän seurauksena pakkausten kokonaispaino on pudonnut pienentäen samalla kuljetuskustannuksia ja helpottaen painolevypakettien käsittelyä, toteaa Frank Van Damme, Agfa Graphicsin maailmanlaajuinen termolevyistä vastaava markkinointijohtaja.

Agfa Graphicsin ympäristöstrategia on palkittu hiljattain eri puolilla maailmaa. Kaksi suurta tuotantolaitosta saivat paikallisen ympäristösaavutus-palkinnon jätteen määrän ja energian kulutuksen vähentämisestä.

Linkki: www.agfa.com

Share: