​Itellan postinjakeluun suomalaista sähköautotekniikkaa

2.11.2010 12:26Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Itella_auto

Itella Oyj kokeilee Suomessa kehitettyä uutta sähköautotekniikkaa postinjakelussa pääkaupunkiseudulla ja Varkaudessa. Kokeilu alkoi lokakuussa, jolloin otettiin käyttöön kaksi täyssähköiseksi muunnettua Volkswagen Caddy -pakettiautoa. Nyt testikäyttöön tulleet autot on toteutettu Itellan, European Batteries Oy:n ja Valmet Automotive Oy:n yhteistyönä.

Kokemuksia uuden tekniikan soveltumisesta postinjakeluun haetaan ensi kevääseen saakka. Autoja käytetään normaalissa postinjakeluajossa pääkaupunkiseudulla ja Varkaudessa. Kokeilun aikana kuljettajat tekevät säännöllisesti havaintoja autojen toiminnasta ja raportoivat niitä.

VTT vastaa autojen testauksesta ja käytön optimoinnista yhdessä autojen komponenttitoimittajien kanssa. Koska postinjakelu Suomessa asettaa erityisiä vaatimuksia sähköauton ominaisuuksille, täällä kehitettävä auto soveltuu vastaavaan käyttöön myös muissa maissa.

Itellalla on pitkät perinteet vaihtoehtoisten polttoaineiden käyttämisestä kuljetuskalustossaan. Käytössä on ollut sähkö- ja maakaasuautoja. Lokakuussa otetaan myös postinjakelussa käyttöön ensimmäiset sekä maakaasulla että bensiinillä toimivat jakeluautot. Viisi Suomessa Bi-Fuel-autoiksi muunnettua ajoneuvoa sijoittuvat Tampereelle, Kotkaan ja Lappeenrantaan.

Maan suurimpana kuljetusyrityksenä Itellalla on merkittävä rooli tienkäyttäjänä ja ympäristöystävällisen kuljetustoiminnan kehittäjänä. Itellan käytössä on yli 5 000 ajoneuvoa, joilla ajetaan noin 100 miljoonaa kilometriä vuodessa. Itellan ympäristöohjelman keskeisenä tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 30 % vuoteen 2020 mennessä (vertailuvuotena 2007, suhteessa liikevaihtoon).

www.itella.fi

Share: